Beogradski restoran u kojem se dešava prava magija na koju ni Novak Đoković nije ostao imun
I baš tamo gde se ukusna hrana, zdravlje i generalno, lepota života mogu spojiti jeste upravo beogradski restoran "Novak", mesto izvanredne internacionalne kuhinje, a i svojevrsni muzej koji će vas opčiniti savršenom kombinacijom najrazličitijih ukusa i mirisa "upakovanih" u zdrava izdanja.
S akcentom na bezglutenski i veganski meni, restoran "Novak" po mnogo čemu odskače od ostalih restorana u gradu.
- Razlikujemo se jer imamo kvalitet, znanje, najbolje kuvare i vrhunsku higijenu, što je trenutno najvažnije. Naša kuhinja je perfektno čista i jako velika, te je samim tim zasnovana na najvišim standardima higijene koji se primenjuju u svetu - kaže u razgovoru za "Telegraf" Željko Stefanović, menadžer restorana "Novak".
Pogledajte OVDE šta možete poručiti od izuzetno ukusne hrane po pristupačnim cenama
U kuhinji restorana "Novak" koja je san mnogih, pa čak i svetskih kuvara dešava se prava magija koje postajete svesni kada čujete da se za pripremu obroka ne koriste ama baš nikakvi aditivi niti hemijske supstance. Sve je preukusno, a opet organski i zdravo.
- Na primer, imamo veganski stek od 12 vrsta povrća začinjen veganskim majonezom, čeri paradajzom i miksom zelene salate. Doslovno izgleda kao šnicla i veoma, veoma je ukusan - nastavlja naš sagovornik.
Zbog trenutne pandemije korona virusa, restoran "Novak" fokusirao se i na dostavu, pa tako sve fantastične obroke iz ovog restorana možete kušati i u sopstvenom domu, a možete ih poručiti putem telefona 011/311-31-31 ili preko sajta Wolt.
- Pre toga, iskreno nije ni bilo potrebe, ali želimo da poboljšamo rad restorana - kaže Željko i dodaje da je restoran fokusiran na sve grupe ljudi - Organizujemo poslovne ručkove, večere, ugovorene jelovnike sa firmama. Toga je, doduše više bilo pre pandemije. Međutim, generalno smo otvoreni za sve - možemo da radimo sve vrste proslava, za firme, događaje, rođendane, krštenja, rođenja. Radimo puno i sa strancima jer je njima naš restoran bukvalno kao muzej koji žele da posete.
Budući da je ovo jedan od retkih "muzeja" u kojem se možemo tako dobro najesti, a da posle ne kukamo zbog viška unetih kalorija, nismo mogli, a da se ne zapitamo ko su ti mađioničari koji se nalaze u kuhinji?
- Jako je malo ljudi koji znaju da pripremaju ovakve obroke. Imamo ljude koji to umeju, ulažemo maksimalno u njih, a kada dođe neko nov obučavamo ga tako da on bude u svakom trenutku spreman da priprema sve iz našeg jelovnika. Naš šef kuhinje Nikola Mitrović je ujedno i lični kuvar Novaka Đokovića, a mamo i poslastičarku Natašu Marković koja je dobila sertifikat Top Italian Chief jer pravi vrhunske kolače bez šećera, glutena, laktoze. Dakle, zdrave slatkiše.
A kada smo kod zdravih slatkiša, mi novinari ne bismo bili to što jesmo da nismo upitali šta je to što Novak Đoković, prvi reket sveta najviše voli da jede u ovom restoranu.
- Novak jako voli da jede baš te veganske kolače. Jede ih stalno, odnosno kada je u Beogradu. Što se tiče obroka, uglavnom se bazira na povrću. On je veoma "lagan" što se tiče hrane, pa su to uglavnom obroci bazirani na povrću - zaključio je Željko u razgovoru za "Telegraf", a kuvari "mađioničari" su ekskluzivno za naše čitaoce podelili poseban recept za proteinske pločice od amaranta.
Sastojke pomešati, smesu oblikovati i staviti u frižider da se stvrdne.
- 50gr ekspandiranog amaranta
- 50gr semenki golice
- 50gr brusnice
- 50gr susama
- 50gr semenki suncokreta
- 50gr sirovog badema
- 6 umri
- 15gr rogača
- 25gr kokosovog ulja
- 60gr pirinčanog slada
- 50gr tahinija
- 2gr soli
(T.T./Telegraf.rs/PR)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Spiridon
Sve je to lepo i za pohvalu, samo sto je ponudu prilagodio sebi... trebalo je biti i nesto sto nije bezglutensko jer postoje ljudi koji na njihovu srecu nisu alergicni na sve i svasta..
Podelite komentar
Gile
Sve u Novaku je savrseno, uzimao sam i za poneti a i sedeo u njemu, usluga je fantasticna! Cene su jake, Aleksandar je najbolji kuvar!
Podelite komentar
Pitanje
Samo izgleda kao snicla ali ni priblizno ukus. Ps sva hrana koja je organska je zdrava, bez obzira bilo to meso ili povrce, a covek je svastojed.
Podelite komentar