Ako ovaj dodatak stavljate u pastu, prekinite odmah! Ova greška uvredila bi svakog kuvara iz Italije

Stručnjaci iz Italije su objavili listu najgorih grešaka koje većina nas pravi kada je u pitanju spremanje italijanskih specialiteta.
Iako smo svesni da jela od testenine koje kuvamo kod kuće ne mogu ni približno da budu ukusna kao ona koja jedemo u restoranu, to nas ne sprečava da pokušamo da spremimo svoju omiljenu pastu ili picu.
Upravo zato što ova jela od testenine izgledaju tako jednostavno za pripremu mnogi nisu svesni da zapravo prave određene "propuste" u kuvanju.
Prema ekspertima za pripremu testenina i soseva iz brenda Napolina, mnogi ljudi prave grešku kada u pastu stavljaju jedan dodatak - sir.
Stručnjaci kažu da ukoliko bi gost restorana dodao sir u jelo od testenine kuvari iz Italije, koji su pripremali jelo, bi to doživeli kao veliku uvredu.
Osim toga, testenina sa hlebom je veliko "ne", kao i dodavanje ulja u vodu, tokom kuvanja testenina.

Greške koje svi pravimo sa italijanskom hranom:
Dodavanje hleba sa belim lukom kao prilog testeninama
Konzumiranje hleba pre obroka
Jedenje pice sa punjenom korom (dodacima koji se dodaju u koru)

Rendanje sira preko testenine
Pravljenje pice sa više od tri dodatka
Ne koristite paradajz pire za pravljenje sosa
Pre jela sečete špagete kako bi bile kraće
Stavljanje ulja u vodu za testenine
Video: Neutralizujte kalorijsku bombu- zdrave špagete bolonjeze
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
FANTOM
Ja jedem špagete i makarone kako god ih pripremim. E mnogo mi puca prsluk dal' će žabari da se naljute ili ne. Na špagete sitno na kockice slaninica sa sosom od mlevenog mesa , belog i crnog luka , ljuta mlevena paprika, sitno iseckan svež celerov list , malo origana, kečap ljuti i povrh svega izrendan kačkavalj. I zašto su špagete Italijanski brend? Jel' isto kao što Slovenci brendiraše ajvar a papriku , paradajz i plavi patlidžan uvoze iz drugih zemalja a među njima je i naša Srbija.
Podelite komentar
Sirogoj
Ne postoji nikakva greška, ni u pripremanju hrane, ni u konzumiranju. Ljudi treba da jedu onako kako vole i kako im prija i da piju ono što im u tom trenutku odgovara,a elitisti kuvari i sledbenici snobovi neka se češu..
Podelite komentar
Olja trst
Ide parmezan na razlicite sosove al nikako na one sa ribom!
Podelite komentar