Ovako se pravi najbolji domaći burek sa mesom: Čar je u "tajnoj" pripremi jednog sastojka

 
  • 3
Burek Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

Ovako se pravi najbolji domaći burek sa mesom:

Kupiti mešano mleveno meso od 500 grama svinjskog i 500 grama goveđeg.

U šerpi zagrejati 1 kašiku istopljenog maslaca, pa dodati meso, 5-6 glavica crnog luka samlevenog, posoliti ga, obriberiti, pa ostaviti da se prži.

Prženo meso skinuti sa šporeta, dodati još malo zagrejanog maslaca i sve promešati.

Posle toga u meso staviti 8 jaja i sve dobro varjačom izmešati. Pola kilograma belog mekanog brašna zamesiti blago posoljenom vodom, pa testo dobro izraditi na dasci i podeliti u jufke.

Razviti malo prvu koru i namazati je maslacom. Drugom korom, iste veličine pokriti namazanu koru, pa tu dvostruku koru posuti brašnom da se ne bi lepila za oklagiju pri razvijanju. Tako razvijene i zalepljene sve po dve kore treba peći u rerni dok se sve ne ispeku. Samo jednu koru ostaviti nepečenu.

Burek Foto: Wikimedia/Nikola Škorić

Zatim uzeti tepsiju, namazati je maslacem, pa ređati. Najpre jednu, pa preko nje nadev od mesa, preko njega drugu koru, opet nadev i tako redom.

Poslednji red nadeva pokriti onom nepečenom korom i nju poprskati mašću, pa burek peći u rerni.

Pečen burek iseći i poslužiti dok je vruć.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Pera pekar

    21. septembar 2020. | 17:37

    Kilo mesa osam jaja i pola kila luka a samo pola kila kore?! To ne može nikako da bude ni pita ni burek već samo mleveno meso sa korama.

    Podelite komentar

  • Zorica

    21. septembar 2020. | 18:36

    U fil za burek sa mesom ne idu jaja,samo mesi,luk,biber i so. I ne moraju pecene kore,nego rastanjiti testo,razviti veliku koru i filovati

    Podelite komentar

  • Emilija

    22. septembar 2020. | 14:56

    Bravo Pero to nije pita sa mesom dok ima toliko puno mesa i 8 jaja poz

    Podelite komentar