Domaća štrudla sa makom po receptu naših baka: Idealna poslastica za hladne jesenje dane
![Štrudla sa makom Štrudla sa makom](https://xdn.tf.rs/2020/10/03/strudla-sa-makom-460x0.jpg)
Omiljeni slatkiš mnogih je štrudla sa makom koja je veoma ukusna i hranljiva, a njena priprema je daleko od komplikovane.
Kada temperatura malo padne, vi možete da se okrenete ovom receptu i da za tili čas zagrejete atmosferu u kući.
Sastojci:
Testo:
250 ml mleka
1 kašičica šećera
25 g kvasca
100 g masti
2 žumanceta
3 kašike šećera
550 g brašna
Fil:
300 g mlevenog maka
200 g šećera
1 vanil šećer
200 ml vrelog mleka
Takođe je potrebno:
1 žumance
1 kašika mleka
šećer u prahu
Priprema:
Sjedinite mleveni mak, šećer i vanilu. Prelijte provrelim mlekom i dobro promešajte. Ostavite da se fil ohladi dok pripremate testo.
U mlako mleko stavite izmrvljen kvasac, kašičicu šećera i brašna. Ostavite 10 minuta da kvasac nadođe.
U odgovarajući sud stavite mast, žumanca i 3 kašike šećera. Izmiksajte, a zatim sipajte mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesite testo. Ostavite 30 minuta da testo nadođe.
Nadošlo testo podelite na dva dela. Svaki deo posebno razvucite na papiru za pečenje. Stavite polovinu pripremljenog fila i uvijte. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje, a onda na isti način pripremite i drugu štrudlu.
Sjedinite žumance i mleko i premažite štrudle, a zatim ih odmah ubacite u zagrejanu rernu na 180 °C i pecite 35-40 minuta.
Ostavite da se štrudla ohladi, a zatim je isecite i pospite šećerom u prahu.
Video: Zašto je ceo svet opčinjen ovim slatkišem?! Evo kako da ga i vi napravite
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Саша
Мммм Роланд с маком....мљац мљац.
Podelite komentar
Orthodox
Slovenska potica...
Podelite komentar
Proka
PORED ŠTRUDLE SA MAKOM, VIDI SE I ŠTRUDLA SA ROGAČEM, RECEPT ZA OBE ISTI, SEM MAKA ZA OVU DRUGU POTREBAN MLEVENI ROGAČ.
Podelite komentar