Pica iz tiganja bez kvasca je da poližeš prste: Recept koji Italijani kriju od celog sveta
Otkrivamo vam recept za brzu pripremu pice koja se prži u tiganju, a posebno će dobro doći ljudima koji imaju malu pećnicu ili rernu.
Takođe, važno je naglasiti da vam za spremanje italijanskog specijaliteta ne treba previše vremena, jer ne sadrži kvasac tako da ne morate satima da čekate da naraste testo.
Postoje mnogobrojne varijacije ovog recepta koji se sprema u regionu Kjanti, a mi vam donosimo jedan od najjednostavnijih.
Sastojci:
- 1 konzerva pasiranog paradajza
- 1 kafena kašičica praška za pecivo
- 3 kašike jogurta
- 1 šaka naribanog sira (npr. gaude)
- 4 kašike pšeničnog brašna
- malo maslinovog ulja
- po želji šunka, šampinjoni, feferoni, komadići paprike…
- sol i biber, začinsko bilje
Priprema:
1. Prvo je potrebno da pripremite testo. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i jogurt. Sipajte ulje u tiganj (prečnika 26 cm) i dobro ga premažite.
2. Testo raspodelite u tiganj. Pritisnite ga i lepo oblikujte. Ukoliko imate problem sa lepljenjem testa, slobodno dodajte još malo maslinovog ulja.
3. U veliku posudu sipajte pasirani paradajz i dodajte začine, so i biber. Dobijenu smesu rasporedite po prethodno pripremljenom testu u tiganju.
4. Sada možete dodati šunku, salamu, šampinjnone, papriku ili druge sastojke po želji.
5. Stavite poklopac na tiganj i picu pržite na srednjoj temperaturi oko 15 minuta. Važno je da ne skidate poklopac! Proverite da li je pica porumenila, ako još nije gotova vratite je na ringlu još nekoliko minuta.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Pista
Italijani kriju recept of celog sveta samo su ga vama dali
Podelite komentar
Nista novo
Ovo je kao Dry Cocker. Ali to nemoze da bude pica,jer gore ostane polupecena. A ovo testo moze da posluzi,mada original testo za picu je sa kvascem. Tako da nista novo niste izmislili
Podelite komentar