Savršeno hrskav i sočan krompir iz rerne: Kad ga jednom probate, pravićete ga uvek na ovaj način!

 ≫ 
  • 3
foto Pixabay foto Pixabay

Ko ne voli hrskav krompir kao prilog uz bilo koje jelo? Ali, većini domaćica je dojadilo da ga priprema u fritezi, jer se krompir “napije” ulja, pa bude težak za varenje.

Morgan Hipvort jedan je od mladih ljudi koji obožava da jede krompir. Eksperimentisao je i pronašao savršen način da napravi krompir koji će u isto vreme biti i hrskav i sočan, a bez viška ulja koje kvari svaki gastronomski doživljaj.

Sastojci:

  • Krompir
  • Ulje
  • So
  • Ruzmarin
  • Majčina dušica
  • Biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Oljuštite krompir, operite ga i kuvajte u slanoj ključaloj vodi toliko da se ne raspadne kad ga probodete viljuškom.

 
 
 
View this post on Instagram
perfect crunchy roast potatoes everytime with my roast kipfler potato recipe 😍 #cooking #food #yumA post shared by Morgan Hipworth (@morganhipworth) on

Pleh obložite papirom za pečenje, poređajte krompir, pospite ga biberom, morskom solju, ruzmarinom i majčinom dušicom, pa ga na kraju blago poprskajte uljem i stavite da se peče. Krompir bi trebalo da dobije zlatno-žutu boju posle 45 minuta pečenja u rerni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Marika

    14. oktobar 2020. | 18:55

    45 min. Da abim struju za krompir???

    Podelite komentar

  • Aca

    14. oktobar 2020. | 17:19

    Znas li posto je struja bre???!!!

    Podelite komentar

  • Milan

    16. oktobar 2020. | 18:57

    Ipravite tekst.. koristi kikirikijevo ulje i pece se 25 minuta a ne 45 !

    Podelite komentar