Savršeno hrskav i sočan krompir iz rerne: Kad ga jednom probate, pravićete ga uvek na ovaj način!
Ko ne voli hrskav krompir kao prilog uz bilo koje jelo? Ali, većini domaćica je dojadilo da ga priprema u fritezi, jer se krompir “napije” ulja, pa bude težak za varenje.
Morgan Hipvort jedan je od mladih ljudi koji obožava da jede krompir. Eksperimentisao je i pronašao savršen način da napravi krompir koji će u isto vreme biti i hrskav i sočan, a bez viška ulja koje kvari svaki gastronomski doživljaj.
Sastojci:
- Krompir
- Ulje
- So
- Ruzmarin
- Majčina dušica
- Biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Oljuštite krompir, operite ga i kuvajte u slanoj ključaloj vodi toliko da se ne raspadne kad ga probodete viljuškom.
perfect crunchy roast potatoes everytime with my roast kipfler potato recipe 😍 #cooking #food #yumA post shared by Morgan Hipworth (@morganhipworth) onView this post on Instagram
Pleh obložite papirom za pečenje, poređajte krompir, pospite ga biberom, morskom solju, ruzmarinom i majčinom dušicom, pa ga na kraju blago poprskajte uljem i stavite da se peče. Krompir bi trebalo da dobije zlatno-žutu boju posle 45 minuta pečenja u rerni.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Marika
45 min. Da abim struju za krompir???
Podelite komentar
Aca
Znas li posto je struja bre???!!!
Podelite komentar
Milan
Ipravite tekst.. koristi kikirikijevo ulje i pece se 25 minuta a ne 45 !
Podelite komentar