Brzi recept za tulumbe koje uspevaju svakoj domaćici: Nećete moći da im odolite

 
  • 0
tulumbe Printscreen: Youtube / Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

Ako volite da pojedete nešto slatko uz kafu, obradujte sebe i svoje goste pravim tulumbama. Ovaj recept je zaista toliko jednostavan i brz, tako da će vam sigurno tulumbe postati omiljena poslastica. 

Sastojci

  • 300 g brašna
  • 100 ml ulja
  • so
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 4 jajeta
  • 700 g šećera
  • 1 limun

Priprema

Staviti pola litra vode da provri, dodati ulje i prstvohvat soli. Skloniti sa ringle, dodati brašno i prašak za pecivo i izmešati. Kad se ohladi, dodavati jaja, jedno po jedno i mešati. Smesu sipati u špric, pa istiskivati tulumbe na tanjir.

Pripremiti sirup. Šećer i 700ml vode kuvati, kad provri, još desetak minuta. Nakon toga dodati i sok od jednog limuna.

Uključiti rignu, sipati dosta ulja i pržiti tulumbe na umerenoj temperaturi. Paziti da se ulje ne pregreje.

Pečene tulumbe vaditi i stavljati u sirup.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti