Ako volite da pojedete nešto slatko uz kafu, obradujte sebe i svoje goste pravim tulumbama. Ovaj recept je zaista toliko jednostavan i brz, tako da će vam sigurno tulumbe postati omiljena poslastica.
Sastojci
- 300 g brašna
- 100 ml ulja
- so
- 1 kesica praška za pecivo
- 4 jajeta
- 700 g šećera
- 1 limun
Priprema
Staviti pola litra vode da provri, dodati ulje i prstvohvat soli. Skloniti sa ringle, dodati brašno i prašak za pecivo i izmešati. Kad se ohladi, dodavati jaja, jedno po jedno i mešati. Smesu sipati u špric, pa istiskivati tulumbe na tanjir.
Pripremiti sirup. Šećer i 700ml vode kuvati, kad provri, još desetak minuta. Nakon toga dodati i sok od jednog limuna.
Uključiti rignu, sipati dosta ulja i pržiti tulumbe na umerenoj temperaturi. Paziti da se ulje ne pregreje.
Pečene tulumbe vaditi i stavljati u sirup.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.