Ovaj recept je idealan za sve ljubitelje italijanske gastronomije, ali i za prave gurmane.
Sastojci:
- 500 g mlevenog junećeg mesa
- Jedna glavica crnog luka
- Jedan čen belog luka
- Tri kašičice mešavine začina
- Dve kašike pirea od paradajza
- Dve šolje vode
- 500 ml mleka
- Dve velike kašike brašna
- 50 grama maslaca
- Malo seckanog peršuna
- Jedno pakovanje kora za lazanje
Priprema
Meso:
Na malo ulja prodinstati luk i meso, kada je meso gotovo dodati začine i dve šolje vode. Kada voda provri ugasiti šporet i dodati dve kašike paradajz pirea. Dobro promešati.
Bešamel:
U šerpu staviti maslac da se istopi, zatim dodati mleko i čekati da se ugreje. Posle toga dodati dve kašike brašna prethodno umućene u malo hladnog mleka (kako se ne bi stvarale grudvice). Dobro mešati dok se ne zgusne. Na kraju dodati začine i peršun.
Testo:
Lazanje pripremiti po uputstvu sa kesice, neke je potrebno prethodno skuvati, dok na nekima ne piše, mada bi i njih bilo poželjno prethodno skuvati jer će biti ukusnije.
Lazanje:
U malu tepsiju poređati lazanje, bešamel, fil od mesa i malo rendanog sira. Tako ređati dok se ne potroši materijal. Poslednju koru preliti samo bešamelom. Ostaviti preko noći u frižideru kako bi kore upile bešamel sos.
Tepsiju prekriti folijom i peći oko 30 minuta na 250 stepeni, posle skinuti foliju i peći još 20 minuta na 200 stepeni. Kada su gotove isključiti rernu, na lazanje staviti narendan sir i vratiti na 5 minuta u rernu, odnosno dok se ne istopi sir.
Iseći lazanje i služiti ih tople.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.