Najbolji recept za originalne italijanske lazanje: Ručak za prave gurmane

 
  • 0
lazanje Printscreen: Youtube/ The Stay At Home Chef

Ovaj recept je idealan za sve ljubitelje italijanske gastronomije, ali i za prave gurmane.

Sastojci:

  • 500 g mlevenog junećeg mesa
  • Jedna glavica crnog luka
  • Jedan čen belog luka
  • Tri kašičice mešavine začina
  • Dve kašike pirea od paradajza
  • Dve šolje vode
  • 500 ml mleka
  • Dve velike kašike brašna
  • 50 grama maslaca
  • Malo seckanog peršuna
  • Jedno pakovanje kora za lazanje

Priprema

Meso:

Na malo ulja prodinstati luk i meso, kada je meso gotovo dodati začine i dve šolje vode. Kada voda provri ugasiti šporet i dodati dve kašike paradajz pirea. Dobro promešati.

Bešamel:

U šerpu staviti maslac da se istopi, zatim dodati mleko i čekati da se ugreje. Posle toga dodati dve kašike brašna prethodno umućene u malo hladnog mleka (kako se ne bi stvarale grudvice). Dobro mešati dok se ne zgusne. Na kraju dodati začine i peršun.

Testo:

Lazanje pripremiti po uputstvu sa kesice, neke je potrebno prethodno skuvati, dok na nekima ne piše, mada bi i njih bilo poželjno prethodno skuvati jer će biti ukusnije.

Lazanje:

U malu tepsiju poređati lazanje, bešamel, fil od mesa i malo rendanog sira. Tako ređati dok se ne potroši materijal. Poslednju koru preliti samo bešamelom. Ostaviti preko noći u frižideru kako bi kore upile bešamel sos.

Tepsiju prekriti folijom i peći oko 30 minuta na 250 stepeni, posle skinuti foliju i peći još 20 minuta na 200 stepeni. Kada su gotove isključiti rernu, na lazanje staviti narendan sir i vratiti na 5 minuta u rernu, odnosno dok se ne istopi sir.

Iseći lazanje i služiti ih tople.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti