Domaći šupljikav hleb sa hrskavom koricom koji se ne mesi: Jednostavan recept koji ćete obožavati!

 ≫ 
  • 1
Hleb koji je mek iznutra, a hrskav spolja; foto printscreen Youtube Hleb koji je mek iznutra, a hrskav spolja; foto printscreen Youtube

Hleb koji je mekan i šupljikav iznutra, a hrskav spolja retko kad možemo da kupimo u pekari ili prodavnici. Ili dobijemo reš verziju ili bledunjavu veknu, a većina mladih domaćica nije vična mešenju hleba, pa pristaje na kompromis i kupuje vrstu hleba koju mogu da jedu svi ukućani.

Ako želite da na stolu imate domaći hleb oko kog ne morate da se mučite, a koji će zadovoljiti i ukus onih članova porodice koji vole hrskavu verziju i onih koji vole kad je “hleb mekan kao duša”, napravite veknu po sledećem receptu.

Sastojci:

  • 600 grama brašna
  • supena kašika soli
  • pola supene kašike suvog kvasca
  • 300 mililitara vode

Priprema:

U činiju sipajte vodu i ostavite da se smlači. Dodajte brašno, kvasac i so, promešajte varjačom ili kašikom i prekrijte prozirnom folijom, pa ostavite da odstoji od 12 do 18 sati.

Najbolje je da testo za hleb pripremite uveče i da ga ostavite da odstoji preko noći, pa da ga ispečete ujutro.

Kad je testo odležalo 12 do 18 sati izvadite ga iz činije, oblikujte ga u vidu vekne ili pogače, pa ga spustite u pleh koji ste prethodno namazali uljem. Pecite ga u dobro zagrejanoj rerni dok se ne pojavi hrskava rumena korica.

Video: Kako da vaš hleb izgleda kao milion dolara!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Саша

    28. oktobar 2020. | 15:16

    Уххх волем леба.....!

    Podelite komentar