Crni princ, sočna i meka čokoladna torta koja će vas oduševiti: Svaki zalogaj topi se u ustima!
Vazdušasta, sunđerasta, čokoladna torta Crni princ oduševiće sve koji vole slatkiše.
Lako i brzo se pravi, ukusna je i izdašna, i idealna za ove hladne dane kada svi želimo da se zasladimo.
Sastojci:
- 250 grama brašna
- 250 ml kefira
- 50 grama kakao praha
- 300 grama šećera
- 3 jajeta
- kesica sode bikarobe
- kesica praška za pecivo
- 4 kašike ulja
- kesica vanilin šećera
- 600 ml slatke pavlake
- 100 grama čokolade
Priprema:
Razbijte jaja u posudu, dodajte 200 šećera i mutite mikserom 7-8 minuta. Trebalo bi da se masa poveća tri puta.
U posebnu činiju sipajte kefir i dodajte kesicu sode. Pomešajte kašikom sve dok masa ne zapeni.
Sipajte kefir u smesu od jaja i dodajte 4 kašike ulja.
U suvu činiju sipajte brašno i dodajte kesicu praška za pecivo, 100 grama šećera i 50 grama kakao praha. Dobro promešajte varjačom. Nakon toga sipajte suvu smesu u ranije napravljenu tečnu i dobro promešajte.
Ovo testo ne bi trebalo dugo da odstoji. Zato je bolje da ispečete 2 kolača u isto vreme, podelivši testo u 2 okrugla pleha za čizkejk. Za pečenje koristite 2 okrugla pleha obima 22 cm i jedan ravan veliki pleh za rernu na koji ćete staviti okrugle plehove.
Testo pecite 30-35 minuta na temperaturi od 170 stepeni.
Gotove kore ostavite da se ohlade desetak minuta, pa ih presecite na pola.
Sipajte slatku pavlaku u posudu, pa je umutite mikserom. Dodajte 100 grama šećera i jednu kesicu vanilinog šećera. Mešajte pet minuta dok se ne otopi.
Postavite jednu koru i premažite fil preko. Na vrh stavite sledeću koru i ponovo premažite filom. Ponovite to još dva puta. Na kraju celu tortu premažite filom.
Narendajte čokoladu i njome ukrasite tortu sa svih strana.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.