Piletina sa hrskavom slaninicom u pavlaci - bogovski nedeljni ručak gotov za pola sata
Nekada je važilo pravilo da se na nedeljnoj trpezi obavezno nađu domaća supa sa rezancima ili knedlama, bareno meso, bareno povrće, sos od paradajta ili mirođije, i kolači poput štrudle, krofni ili lenje pite. Danas, kada većina domaćica preko nedelje odlazi na posao, nedelja je dan kada bi i one htele "da danu dušom", a ne da od zore do podneva vreme provode za šporetom i sudoperom. To, naravno, ne znači da bi ukućani trebalo da ostanu uskraćeni za dobar nedeljni ručak.
Želje su pomirene - napravite piletinu sa hrskavom slaninicom u pavlaci, i poslužite je uz neki prilog - pire krompir, krompir kuvan na pari sa malo mirođije ili obarenom rižom, uz salatu. Za pripremu ručka neće vam biti potrebno duže od pola sata.
Sastojci:
- jedno pileće belo meso isečeno na tanje šnicle
- 200 grama slaninice
- pet kašika ulja ili malo masti
- pavlaka za kuvanje
- pola kafene kašičice vegete
Priprema:
U tiganj sipajte ulje ili mast, pa kad se dobro zagreje spustite pileće šnicle i pecite ih toliko da porumene. Izvadite iz u tanjir, u tiganj ubacite slaninicu isečenu na kockice, pa je kratko propržite. Vratite pileće šnicle u tiganj, sipajte pavlaku za kuvanje i vegetu, poklopite i ostavite da se krčka najduže pet minuta.
Po želji, u piletinu možete da dodate malo mlevenog bibera ili neke začinske biljke.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.