Kolumbijski hleb, spolja hrskav, iznutra vazdušast i pun kačkavalja: Čik probajte da mu odolite!
![](https://xdn.tf.rs/2020/11/08/hleb-460x0.jpg)
Ako ste ljubitelj testa, napravite jedinstven hleb sa kačkavaljem koji se često priprema u Kolumbiji. U testo specifične arome i ukusa možete da dodate semenke, kim, suncokret, susam, seckane orahe ili bademe... Kada jednom isprobate ovaj internacionalni recpet, sigurno ćete ga često praviti.
Sastojci:
- šolja tople vode
- kašika meda
- kesica suvog kvasca
- tri šolje brašna
- maslinovo ulje
- 150 grama kačkavalja
- pola šolje maslaca
Priprema:
U većoj posudi pomešajte vodu, med i kvasac, pa ostavite da smesa nadođe. Dodajte brašno, maslac i izrendan kačkavalj, pa umesite testo, premažite ga maslinovim uljem, prekrijte krpom i ostavite sat vremena da odstoji.
Testo zatim prebacite u podmazan kalup, pa ga pecite u rerni na 180 stepeni dok ne porumeni i dok se ne uhvati hrskava korica.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Adidas slanina iz Užica
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
emil
A ja odmah pomislio da je punjen kokainom.A ja odmah pomislio da je punjen kokainom.
Podelite komentar
Marko
A sta je to belo po hlebu 😂😂😂
Podelite komentar