Kolumbijski hleb, spolja hrskav, iznutra vazdušast i pun kačkavalja: Čik probajte da mu odolite!

 
  • 2
Foto: Pixabay.com

Ako ste ljubitelj testa, napravite jedinstven hleb sa kačkavaljem koji se često priprema u Kolumbiji. U testo specifične arome i ukusa možete da dodate semenke, kim, suncokret, susam, seckane orahe ili bademe...  Kada jednom isprobate ovaj  internacionalni recpet, sigurno ćete ga često praviti.

Sastojci:

  • šolja tople vode
  • kašika meda
  • kesica suvog kvasca
  • tri šolje brašna
  • maslinovo ulje
  • 150 grama kačkavalja
  • pola šolje maslaca

Priprema:

U većoj posudi pomešajte vodu, med i kvasac, pa ostavite da smesa nadođe. Dodajte brašno, maslac i izrendan kačkavalj, pa umesite testo, premažite ga maslinovim uljem, prekrijte krpom i ostavite sat vremena da odstoji.

Testo zatim prebacite u podmazan kalup, pa ga pecite u rerni na 180 stepeni dok ne porumeni i dok se ne uhvati hrskava korica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • emil

    8. novembar 2020. | 19:14

    A ja odmah pomislio da je punjen kokainom.A ja odmah pomislio da je punjen kokainom.

    Podelite komentar

  • Marko

    8. novembar 2020. | 18:39

    A sta je to belo po hlebu 😂😂😂

    Podelite komentar