• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kolumbijski hleb, spolja hrskav, iznutra vazdušast i pun kačkavalja: Čik probajte da mu odolite!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Testo koje se neverovatno lako priprema, a mirisom će ispuniti celu kuću

  • 2
Foto: Pixabay.com

Ako ste ljubitelj testa, napravite jedinstven hleb sa kačkavaljem koji se često priprema u Kolumbiji. U testo specifične arome i ukusa možete da dodate semenke, kim, suncokret, susam, seckane orahe ili bademe...  Kada jednom isprobate ovaj  internacionalni recpet, sigurno ćete ga često praviti.

Sastojci:

  • šolja tople vode
  • kašika meda
  • kesica suvog kvasca
  • tri šolje brašna
  • maslinovo ulje
  • 150 grama kačkavalja
  • pola šolje maslaca

Priprema:

U većoj posudi pomešajte vodu, med i kvasac, pa ostavite da smesa nadođe. Dodajte brašno, maslac i izrendan kačkavalj, pa umesite testo, premažite ga maslinovim uljem, prekrijte krpom i ostavite sat vremena da odstoji.

Testo zatim prebacite u podmazan kalup, pa ga pecite u rerni na 180 stepeni dok ne porumeni i dok se ne uhvati hrskava korica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • emil

    8. novembar 2020. | 19:14

    A ja odmah pomislio da je punjen kokainom.A ja odmah pomislio da je punjen kokainom.

    Podelite komentar

  • Marko

    8. novembar 2020. | 18:39

    A sta je to belo po hlebu 😂😂😂

    Podelite komentar