Recept za rusko jelo koje vekovima štiti od virusa i gojenja: Jeftino je i brzo se pravi

Na trpezi u Rusiji boršč zauzima počasno mesto. Čorbu puna povrća i mesa lako je napraviti, a mi vam donosimo originalni recept za ovo tradicionalno rusko jelo koje ne samo što će vas zagrejati u hladnim danima, već će vas zaštititi od virusa i pospešiti mršavljenje ako ste na dijeti.
Sastojci:
- 2 šargarepe
- 2 glavice luka
- 4 krompira
- glavica kupusa
- 2 cvekle
- paradajz ili limun
- 500 grama junetine ili piletine
- peršun
- crni biber u zrnu
- lovorov list
- so
Priprema:
U veću šerpu sipajte vodu, pa spustite meso i oljušten krompir. Kuvajte dok meso i krompir ne omekšaju.
Luk sitno iseckajte, pa ga prodinstajte u tiganju; kad postane staklast dodajte izrendanu šargarepu i cveklu, paradajz, biber, so i šećer, i dinastajte dok povrće ne omekša.
Meso izvadite iz bujona, iseckajte ga na kockice i ostavite sa strane.
Skuvan krompir izgnječite viljuškom, vratite ga u bujon, dodajte glavicu kupusa naseckanu na sitne rezance, dva lovorova lista, nekoliko zrna crnog bibera i so, pa kuvajte 20 minuta.
Potom dodajte izdinstano povrće iz tiganja, a onda i iseckano meso. Ako povrću u tiganju niste dodali paradajz, iscedite pola limuna u čorbu, pa poklopite i ostavite da se boršč kuva još pola sata na srednjoj temperaturi.
Služite toplo, sa kiselom pavlakom i sitno naseckanim peršunovim listom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Paulina Manov o premijeri predstave "Tvoje tajno oružje protiv neukrotivog celulita"
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
tea
slicno slatkom kupusu,samo bez cvekle.
Podelite komentar