Recept za rusko jelo koje vekovima štiti od virusa i gojenja: Jeftino je i brzo se pravi
![boršč boršč](https://xdn.tf.rs/2019/10/16/bor-460x0.jpg)
Na trpezi u Rusiji boršč zauzima počasno mesto. Čorbu puna povrća i mesa lako je napraviti, a mi vam donosimo originalni recept za ovo tradicionalno rusko jelo koje ne samo što će vas zagrejati u hladnim danima, već će vas zaštititi od virusa i pospešiti mršavljenje ako ste na dijeti.
Sastojci:
- 2 šargarepe
- 2 glavice luka
- 4 krompira
- glavica kupusa
- 2 cvekle
- paradajz ili limun
- 500 grama junetine ili piletine
- peršun
- crni biber u zrnu
- lovorov list
- so
Priprema:
U veću šerpu sipajte vodu, pa spustite meso i oljušten krompir. Kuvajte dok meso i krompir ne omekšaju.
Luk sitno iseckajte, pa ga prodinstajte u tiganju; kad postane staklast dodajte izrendanu šargarepu i cveklu, paradajz, biber, so i šećer, i dinastajte dok povrće ne omekša.
Meso izvadite iz bujona, iseckajte ga na kockice i ostavite sa strane.
Skuvan krompir izgnječite viljuškom, vratite ga u bujon, dodajte glavicu kupusa naseckanu na sitne rezance, dva lovorova lista, nekoliko zrna crnog bibera i so, pa kuvajte 20 minuta.
Potom dodajte izdinstano povrće iz tiganja, a onda i iseckano meso. Ako povrću u tiganju niste dodali paradajz, iscedite pola limuna u čorbu, pa poklopite i ostavite da se boršč kuva još pola sata na srednjoj temperaturi.
Služite toplo, sa kiselom pavlakom i sitno naseckanim peršunovim listom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
tea
slicno slatkom kupusu,samo bez cvekle.
Podelite komentar