
Ako uživate u čokoladnom ukusu, onda je ovo recept za vas. Topla čokolada onako kako je Francuzi prave, probajte i vi.
Sastojci:
- 500 ml mleka
- 100 g tamne čokolade
- 1 kašičica šećera
- 1 cimet
- 1 kašika kakaa
- 1 kašičica esencije vanile
- 1 prstohvat soli
Priprema:
Zagrejte mleko u posudi, dodajte cimet (štapiće) i ekstrakt vanile. Kada mleko proključa, ostavite ga na tihoj vatri još nekoliko minuta kako bi se oestio jači ukus cimeta. Izvadite štapiće cimeta i dodajte kašiku kakaa i dobro promešajte. Smesi dodajte prstohvat šećera, ali i soli - kao tajnog sastojka. Dodajte zatim izlomljenu čokoladu i neprestano mešajte dok se potpuno ne otopi i ne dobijete kompaktnu smesu.
Francuzi obožavaju da tostirani hleb umoče u toplu čokoladu, pa probajte i vi.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Zašto je cena sirove kafe dostigla rekord svih vremena?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
tea
jeste primamljivo,ali nemam stapic cimeta,proba neki drugi put.
Podelite komentar