Ako uživate u čokoladnom ukusu, onda je ovo recept za vas. Topla čokolada onako kako je Francuzi prave, probajte i vi.
Sastojci:
- 500 ml mleka
- 100 g tamne čokolade
- 1 kašičica šećera
- 1 cimet
- 1 kašika kakaa
- 1 kašičica esencije vanile
- 1 prstohvat soli
Priprema:
Zagrejte mleko u posudi, dodajte cimet (štapiće) i ekstrakt vanile. Kada mleko proključa, ostavite ga na tihoj vatri još nekoliko minuta kako bi se oestio jači ukus cimeta. Izvadite štapiće cimeta i dodajte kašiku kakaa i dobro promešajte. Smesi dodajte prstohvat šećera, ali i soli - kao tajnog sastojka. Dodajte zatim izlomljenu čokoladu i neprestano mešajte dok se potpuno ne otopi i ne dobijete kompaktnu smesu.
Francuzi obožavaju da tostirani hleb umoče u toplu čokoladu, pa probajte i vi.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
tea
jeste primamljivo,ali nemam stapic cimeta,proba neki drugi put.
Podelite komentar