Manastirska musaka sa suvim šljivama i orasima: Hilandarski recept koji monasi rado spremaju

 
  • 0
Posna musaka Foto: Youtube/Printscreen/ IGY THE COOK

Ovaj posni specijalitet dolazi nam sa Hilandara. Pored toga što je zdrava, ova musaka je savršenog ukusa, a na vama je da je pripremite i oduševite ukućane.

Sastojci:

  • 200 grama žita
  • 200 grama oraha
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 200 grama suvih šljiva
  • 800 grama krompira
  • 100 ml paradajz soka
  • 200 ml vode
  • 1 kašika suvog začina
  • 1 kašika ruzmarina
  • so

Priprema:

Žito kuvajte oko sat vremena u vodi, pa ga procedite.

U posebnoj činiji pomešajte mlevene orahe, beli luk u prahu, začine i so. Suve šljive ostavite neko vreme u vodi da omekšaju, a zatim ih iseckajte.

Krompir oljuštite, isecite po širini na ploške, pa ga poređajte u vatrostalnu posudu koju ste prethodno namazali uljem. Potom ređajte suve šljive, kuvano žito i mlevene orahe sa začinima. Postupak ponavljajte do utroška materijala.

Musaku prelijte paradajz sokom i vodom i stavite u rernu da se zapeče.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti