Rozen torta sa čokoladom i pomorandžom: Tradicionalni recept na novi način

   ≫ 
  • 2
čokoladne rozen torte Printscreen: Youtube/ Aurora Recepti

Ovaj recept je veoma sličan rozen torti, samo umesto roze glazure, koju mnogi ne vole, kolač možete da premažete istopljenom čokoladom. Rozen torta je odlična poslastica za sve one koji poste.

Sastojci:

  • 400 grama šećera
  • 300 ml vode
  • 250 grama margarina
  • 150 grama crne čokolade (posne)
  • 200 grama mlevenih oraha
  • 200 grama mlevenog keksa
  • Jedna zamrznuta pomorandža
  • 2 kašike ulje
  • kore za rozen tortu

Glazura:

  • 100 grama čokolade
  • malo margarina

Priprema:

Istopiti šećer u vodi, a u vruću vodu dodati margarin i čokoladu. Zamrznutu pomorandžu dobro oprati i izrendati sa korom.

Kad se voda malo ohladi dodati orahe, keks i rendanu pomorandžu i dobro promešati na tihoj vatri.

Kore filovati mlakim filom.

Otopiti čokoladu sa malo margarina i premazati po vrhu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Vesnica

    4. decembar 2020. | 18:45

    Hvala za recept. Isprobacu ga za Nikoljdan.

    Podelite komentar

  • tea

    4. decembar 2020. | 17:03

    super i jednostavno.

    Podelite komentar