Kako da napravite savršeno pečeno pile: Slavni kuvar otkriva da je tajna u ovih 6 sastojaka

 ≫ 
  • 3
Piletina Foto: Pixabay

Pečeno pile je omiljeni ručak ne samo na našim prostorima, već i širom sveta.

Ali, domaćice često ne znaju kako da ispeku pile tako da ono bude hrskavo spolja, a sočno i meko iznutra.

Slavni australijski kuvar otkriva da tajna savršeno pečenog i ukusnog pileta leži u šest sastojaka. Ovo je njegov recept i način pripreme.

Sastojci:

  • pile (bez iznutrica)
  • beli luk
  • 2 limuna
  • 6 glavica ljubičastog luka
  • 2 grančice majčine dušice
  • 2 grančice ruzmarina
  • so, biber, ulje

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Obrišite pile papirnim ubrusom, pa ga obilno zalijte uljem i limunovim sokom.

U kožicu pileta utrljajte so i biber, a onda preko celog pileta pređite čenovima belog luka koje ste prethodno zgnječili.

Ubacite štapiće ruzmarina u unutrašnjost pileta, kao i limun isečen na polovine.

Spojite batake koncem kako se pile ne bi "razišlo" tokom pečenja.

Očistite ljubičasti luk, presecite ga na pola, pa ga kratko dinstajte u tiganju sa majčinom dušicom.

Prebacite ljubičasti luk i majčinu dušicu u posudu za pečenje, spustite pile i pecite ga 45 minuta u rerni na 200 stepeni.

Prijatno!

Video: Ovako se pravilno tranžira pile

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Pamet u glavu

    16. decembar 2020. | 16:48

    Ljudi post je! Kakvo vas pile spopalo?

    Podelite komentar