Kremasto, penasto, ukusno! "Beli anđeo" će vam se svideti čak i ako niste ljubitelj slatkiša
Predstavljamo vam recept za tortu zvanu "Beli anđeo". Ova poslastica neće zauzimati mnogo mesta u vašem frižideru, zato što će je ukućani smazati za tili čas.
Sastojci:
- 1 pakovanje kora za rozen tortu
- 1 l mleka
- 3 pudinga od vanile
- 250 gr margarina ili putera
- 15 kašika šećera
- 400 ml kisele vode
- 200 gr bele čokolade
- 500 gr šlaga
- 200 gr kisele pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
Priprema:
U mleku skuvajte šećer i puding od vanile i ostavite da se dobro ohladi. U jednoj posudi umutite margarin i šećer u prahu, a u drugoj 300 grama šlaga sa 200 mililitara kisele vode.
U ohlađen puding dodajte umućen margarin i dobro izmiksajte. Zatim dodajte umućen šlag mešajući varjačom, onda pavlaku i na kraju istopljenu belu čokoladu.
Filujte korice i ukrasite ih s 200 grama šlaga umućenih u ostatku kisele vode.
Ostavite tortu da se dobro ohladi u frižideru i da korice "povuku" fil.
Prijatno!
Video: Petominutni zimski kolač
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Hvala
POSTIM
Podelite komentar
Domaćica
Pravilaaa. Divno je ispala ❤️
Podelite komentar