Recept za ruske piroške punjene filom od krompira: Tope se u ustima, osvojiće vas na prvi zalogaj
Piroške obožavamo svi, a posebno ako su punjene nekim nadevom koji će im obogatiti ukus. Recept koji vam donosimo je jednostavan i lagan za pripremu, a ukus ćete dugo pamtiti.
Sastojci:
Testo
- 500 gr višenamenskog brašna
- 150 ml toplog mleka
- 1 kašika soli
- 1 kašika šećera
- 7 gr suvog kvasca
- 200 ml tople vode
- 50 ml ulja
Fil od krompira
- 700 gr krompira
- 2 kašike ulja
- 150 gr luka
- so, biber
Priprema:
Pomešajte so, šećer, mleko, toplu vodu i kvasac, i sve to ulijte u posebnu posudu sa brašnom. Dobro promešajte, a zatim mesite testo neko vreme, pa prekrijte celofanom i ostavite da odstoji 15-20 minuta. Nakon toga, testo prelijte uljem i ponovo ga premesite. Stavite testo u posudu, ponovo je prekrijte i ostavite da odstoji dva sata.
Za to vreme skuvajte krompir i izgnječite ga. U tiganju izdinstajte luk, pa ga ubacite u smesu od krompira i dobro izmešajte. Možete dodati po želji mirođiju ili prešun. Sada testo stavite na radnu površinu premazanu uljem i ponovo ga premesite. Odvojite ga na komade veličine šake i napravite loptice. Loptice razvucite nauljenom rukom i sipajte kašiku fila od krompira, pa "zatvorite" testo. Potom svaku lopticu pritisnite odozgo i stavite na dobro zagrejano ulje da se prže.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Domaćica Gordana otkriva kako izgleda savršena trpeza za Svetog Nikolu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.