Jelo za prave gurmane sa svinjskim krmenadama i turšijom zapečenoj u rerni uz koje možete služiti prilog po izboru i dekorisati po želji.
Sastojci:
- 1,5 kg svinjskih krmenadli
- 500 gr zelenih paprika, paradajza i šargarepe iz turšije
- 50 ml sirćeta
- 3 čena belog luka
- ulje, so, biber
Priprema:
Krmenadle posolite i pobiberite. Polovinu mesa poređajte u nauljenu zemljanu ili vatrostalnu posudu. Šargarepu iseckajte na kolutove, paradajz na kriške, a paprike po dužini. Polovinu iseckane turšije poređajte preko mesa i pospite polovinom iseckanog belog luka.
U posudu poređajte ostatak mesa i dodajte turšiju, poprskajte uljem, sipajte sirće i ostatak belog luka. Posudu poklopite i stavite u rernu. Pecite dva sata na 22o stepeni.
Na jednu stranu tanjira servirajte pečeno meso, a na drugoj poređajte turšiju. Prelijte sosom iz posude u kojoj se ručak krčkao.
Prijatno!
Video: Andrija pokazao svoje masne bajaderice od kojih voda ide na usta
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
DARKO 100%
Meso i uopste svako meso je najukusnije kad se pece samo,sve sam ja probso i ovo i ono i nema bez bilo kojih primesa samo peceno meso,pogledajte prase na raznju ,pa kad porumeni,pa onaj miris ,pa kad otkinete kozicu hrskavu na njemu ,sta ima ukusnije od toga ,a nista vam drugo netreba
Podelite komentar