Musaka bez mesa, sa rastopljenim kačkavaljem: Recept za vrhunski porodični ručak
Musaka od krompira i mlevenog mesa je jelo koje se rado priprema ne samo u domovima u Srbiji, već i u Grčkoj i drugim evropskim zemljama.
Ali, ako ste se uželeli nekog jednostavnijeg obroka koji se brzo priprema i nije skup, isprobajte musaku bez mesa, sa kuvanim jajima i kačkavaljem koji će joj dati poseban šmek.
Sastojci:
- kilogram krompira
- 4 kuvana jaja
- 1 jaje
- 200 ml jogurta
- 100 ml mleka
- 4 čena belog luka
- 150 gr kačkavalja
- ulje, so, biber
Priprema:
Pleh ili vatrostalnu posudu premažite uljem.
Krompir očistite od ljuske, isecite na kolutiće, pa ga posolite i pobiberite. Na dno pleha stavite polovinu krompira, pa preko njega poređajte skuvana jaja isečena na kolutove. Odozgo opet stavite krompir.
U zasebnoj činijici izmutite jedno sveže jaje, jogurt, iseckani beli luk, mleko, malo soli i malo bibera. Kad se masa sjedini, prelijte je preko krompira i stavite u rernu. Pecite oko 45 minuta na 200 stepeni.
Pred kraj pečenja izvadite posudu iz rerne, pospite preko musake izrendan kačkavalj, pa vratite posudu u rernu da se kačkavalj rastopi.
Služite sa turšijom ili kiselim kupusom.
Prijatno!
Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Lejla
Viđela sam grad bez ljudi...musaku bez mesa đe se nudi...
Podelite komentar