Musaka bez mesa, sa rastopljenim kačkavaljem: Recept za vrhunski porodični ručak

Musaka od krompira i mlevenog mesa je jelo koje se rado priprema ne samo u domovima u Srbiji, već i u Grčkoj i drugim evropskim zemljama.
Ali, ako ste se uželeli nekog jednostavnijeg obroka koji se brzo priprema i nije skup, isprobajte musaku bez mesa, sa kuvanim jajima i kačkavaljem koji će joj dati poseban šmek.
Sastojci:
- kilogram krompira
- 4 kuvana jaja
- 1 jaje
- 200 ml jogurta
- 100 ml mleka
- 4 čena belog luka
- 150 gr kačkavalja
- ulje, so, biber
Priprema:
Pleh ili vatrostalnu posudu premažite uljem.
Krompir očistite od ljuske, isecite na kolutiće, pa ga posolite i pobiberite. Na dno pleha stavite polovinu krompira, pa preko njega poređajte skuvana jaja isečena na kolutove. Odozgo opet stavite krompir.
U zasebnoj činijici izmutite jedno sveže jaje, jogurt, iseckani beli luk, mleko, malo soli i malo bibera. Kad se masa sjedini, prelijte je preko krompira i stavite u rernu. Pecite oko 45 minuta na 200 stepeni.
Pred kraj pečenja izvadite posudu iz rerne, pospite preko musake izrendan kačkavalj, pa vratite posudu u rernu da se kačkavalj rastopi.
Služite sa turšijom ili kiselim kupusom.
Prijatno!
Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Horoskop za jul: Ovnu može da se vrati bivša ljubav, Raku bolje finansije, a Ribe će više izlaziti
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Lejla
Viđela sam grad bez ljudi...musaku bez mesa đe se nudi...
Podelite komentar