Musaka bez mesa, sa rastopljenim kačkavaljem: Recept za vrhunski porodični ručak

 ≫ 
  • 1
musaka foto: pixabay.com

Musaka od krompira i mlevenog mesa je jelo koje se rado priprema ne samo u domovima u Srbiji, već i u Grčkoj i drugim evropskim zemljama.

Ali, ako ste se uželeli nekog jednostavnijeg obroka koji se brzo priprema i nije skup, isprobajte musaku bez mesa, sa kuvanim jajima i kačkavaljem koji će joj dati poseban šmek.

Sastojci:

  • kilogram krompira
  • 4 kuvana jaja
  • 1 jaje
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml mleka
  • 4 čena belog luka
  • 150 gr kačkavalja
  • ulje, so, biber

Priprema:

Pleh ili vatrostalnu posudu premažite uljem.

Krompir očistite od ljuske, isecite na kolutiće, pa ga posolite i pobiberite. Na dno pleha stavite polovinu  krompira, pa preko njega poređajte skuvana jaja isečena na kolutove. Odozgo opet stavite krompir.

U zasebnoj činijici izmutite jedno sveže jaje, jogurt, iseckani beli luk, mleko, malo soli i malo bibera. Kad se masa sjedini, prelijte je preko krompira i stavite u rernu. Pecite oko 45 minuta na 200 stepeni.

Pred kraj pečenja izvadite posudu iz rerne, pospite preko musake izrendan kačkavalj, pa vratite posudu u rernu da se kačkavalj rastopi.

Služite sa turšijom ili kiselim kupusom.

Prijatno!

Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Lejla

    17. januar 2021. | 20:03

    Viđela sam grad bez ljudi...musaku bez mesa đe se nudi...

    Podelite komentar