Neka sasvim drugačija vekna: Recept za ukusni hleb sa suvim grožđem, orasima i komadićima čokolade

 
  • 2
Hleb, kolac Foto: Shutterstock

Pored toga što je bogat nutritivnim elementima, hleb sa suvim grožđem, komadićima čokolade i orasima je zdrav i daje energiju neohodnu u zimskom periodu.

Sastojci:

  • 250 gr belog brašna
  • 250 gr raženog brašna
  • 1 kašika ovsenih pahuljica
  • 1 kašika suvog grožđa
  • 2 kašike kakao-praha
  • 50 grama crne čokolade
  • šaka oraha
  • kašičica soli
  • kašika šećera
  • paketić svežeg kvasca
  • voda

Priprema:

Aktivirajte kvasac sa vodom, šećerom i malo brašna, pa dodajte ostatak brašna, kakao-prah, ovsene pahuljice, suvo grožđe, polovinu iseckanih oraha, čokoladu iseckanu na kockice, so i toliko vode da dobijete gustu kompaktnu smesu.

Smesu dobro izradite i ostavite da testo nadođe. Zatim ga lagano premesite, spustite u podmazan i brašnom posut pleh i ostavite da odstoji još 15 minuta na sobnoj temperaturi. Po površini vekne poređajte jezgra oraha i pecite veknu na 200 stepeni.

Ovaj hleb se izvanredno slaže sa pekmezom, puterom i/ili medom, a uz šolju toplog mleka dobar je izbor za doručak ili večeru.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Torta

    31. januar 2021. | 17:22

    Pa to nije hleb vec kolac

    Podelite komentar

  • Luka Crnogorac

    31. januar 2021. | 17:30

    Uuuuuu njam jede mi se,zna li koja 40+ da napravi

    Podelite komentar