Neka sasvim drugačija vekna: Recept za ukusni hleb sa suvim grožđem, orasima i komadićima čokolade
Pored toga što je bogat nutritivnim elementima, hleb sa suvim grožđem, komadićima čokolade i orasima je zdrav i daje energiju neohodnu u zimskom periodu.
Sastojci:
- 250 gr belog brašna
- 250 gr raženog brašna
- 1 kašika ovsenih pahuljica
- 1 kašika suvog grožđa
- 2 kašike kakao-praha
- 50 grama crne čokolade
- šaka oraha
- kašičica soli
- kašika šećera
- paketić svežeg kvasca
- voda
Priprema:
Aktivirajte kvasac sa vodom, šećerom i malo brašna, pa dodajte ostatak brašna, kakao-prah, ovsene pahuljice, suvo grožđe, polovinu iseckanih oraha, čokoladu iseckanu na kockice, so i toliko vode da dobijete gustu kompaktnu smesu.
Smesu dobro izradite i ostavite da testo nadođe. Zatim ga lagano premesite, spustite u podmazan i brašnom posut pleh i ostavite da odstoji još 15 minuta na sobnoj temperaturi. Po površini vekne poređajte jezgra oraha i pecite veknu na 200 stepeni.
Ovaj hleb se izvanredno slaže sa pekmezom, puterom i/ili medom, a uz šolju toplog mleka dobar je izbor za doručak ili večeru.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Torta
Pa to nije hleb vec kolac
Podelite komentar
Luka Crnogorac
Uuuuuu njam jede mi se,zna li koja 40+ da napravi
Podelite komentar