Ovaj, pomalo neobičan, ali veoma jednostavan recept verovatno će oduševiti sve ljubitelje čokoladnih poslastica.
Sastojci:
- 30 g maslaca
- 25 g kakaa
- 70 g šećera
- 1 jaje
- 40 g brašna
- 1/4 kašičice soda bikarbone
- 60 ml mleka
Preliv:
- 80 ml mleka
Glazura:
- 200 g čokolade
- 50 g margarina
Priprema:
Za pripremu ovog kolača je najbolje koristiti malo dublji tiganj. Na srednjoj temperaturi rastopite maslac pa sklonite tiganj sa vatre, dodajte kakao i dobro promešajte sa rastopljenim maslacem.
Za mešanje obavezno koristite drvenu ili plastičnu mešalicu ili kašiku, nikako ne metalnu.
Dodajte šećer i jaje pa nastavite sa mešanjem. Zatim sipajte mleko, brašno i sodu bikarbonu. Kada ste čitavu smesu dobro promešali možete da stavite na vatru. Prekrijte vrh tiganja i na srednjoj temperaturi pržite 10 do 12 minuta.
Obavezno proveravajte stanje kolača čačkalicom. Kada se završi ostavite kolač da se malo ohladi zatim prelijte toplim mlekom.
Čokoladu i margarin rastopite i sipajte preko kolača.
Pogledajte kako se prirema:
Prijatno!
Video: Petominutni zimski kolač
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.