Prava srpska proja se pravi samo po ovom receptu: Sastojke već imate u kući, isprobajte je već danas
Prava srpska proja se pravi samo i isključivo na ovaj način, a svojim ukusom oduševiće sve ukućane. Ne oklevajte da je isprobate još danas.
Priprema:
600 grama sveže mlevenog, prosejanog kukuruznog brašna staviti u posudu za mešanje. Brašno posoliti i dodati 180 grama maslaca, 5 jaja i 1 kafenu šolju kravljeg mleka.
Sve zajedno mešati 10 minuta, a tada dodati još mleka, da masa postane ređa.
Okrugao pleh namazati maslacem, masu usuti u pleh i peći na umerenoj vatri.
Kad proja počne da rumeni, uzeti nož, umakati ga u rastopljeni puter i nedopečenu proju iseći u male kvadrate.
Sad je ponovo staviti u rernu i peći dok sasvim ne porumeni.
Služiti jelo uz podvarak, sarmu ili kiseli kupus, a može i kao predjelo.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
J...
Moja baba je pravila proju samo od projnog brasna vode soli i sode bikarbone!!
Podelite komentar
Baba Cana
Prava srpska proja se pravi bez jaja .Pomesaju se belo kukuruzno i psenicno brasno ,mlaka voda sa kvascem I soli I doda se na kraju kasika masti.To je recept za pravu ,srpsku ,starinsku proju .Sve ostalo su noviji recepti .
Podelite komentar
D. M.
Prava Srpska!! Od kukuruza koji je došao iz Amerike i naravno po našem starom običaju i maslac, koji se od davnina koristio u našim domovima!
Podelite komentar