Bosanska pita je najbolje čuvana tajna Balkana: Nije vam potrebno puno sastojaka, evo kako se pravi
Bosanska pita jedna je od najbolje čuvanih tajna ovih prostora, a mi vam u nastavku prenosimo recept kako da je napravite...
Dobro izmesiti na dasci 280 grama maslaca, 140 grama šećera i 280 grama brašna. Izraditi ga dobro, pa ga podeliti na 2 dela.
Jedan deo testa razvući prema veličini manjeg pleha, spustiti ga na maslacem namazan pleh i nadevati koru.
Nadev za ovu pitu pripremiti na sledeći način:
6 žumanaca i 280 grama šećera dobro umutiti; u umućena jaja dodati 280 grama samlevenih oraha, 3 kašike tucane zemičke i čvrsto ulupan sneg od 6 belanaca.
Preko nadeva staviti drugu razvučenu koru, testo peći, a kad je pečeno iseći ga na kocke i posuti s dosta šećera zamirisanog vanilom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Neko
Pola devojaka spremaju pitu na Donesi.com
Podelite komentar
Luka Crnogorac
Zna neka domacica da napravi sa mesom mmmmm😋
Podelite komentar
Marko
To se zove Srpska pita!
Podelite komentar