Bosanska pita je najbolje čuvana tajna Balkana: Nije vam potrebno puno sastojaka, evo kako se pravi

  • 8
Pita sa sirom Foto: Shutterstock

Bosanska pita jedna je od najbolje čuvanih tajna ovih prostora, a mi vam u nastavku prenosimo recept kako da je napravite...

Dobro izmesiti na dasci 280 grama maslaca, 140 grama šećera i 280 grama brašna. Izraditi ga dobro, pa ga podeliti na 2 dela.

Jedan deo testa razvući prema veličini manjeg pleha, spustiti ga na maslacem namazan pleh i nadevati koru.

Nadev za ovu pitu pripremiti na sledeći način:

6 žumanaca i 280 grama šećera dobro umutiti; u umućena jaja dodati 280 grama samlevenih oraha, 3 kašike tucane zemičke i čvrsto ulupan sneg od 6 belanaca.

Preko nadeva staviti drugu razvučenu koru, testo peći, a kad je pečeno iseći ga na kocke i posuti s dosta šećera zamirisanog vanilom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Neko

    23. januar 2021. | 14:50

    Pola devojaka spremaju pitu na Donesi.com

    Podelite komentar

  • Luka Crnogorac

    23. januar 2021. | 13:56

    Zna neka domacica da napravi sa mesom mmmmm😋

    Podelite komentar

  • Marko

    23. januar 2021. | 14:21

    To se zove Srpska pita!

    Podelite komentar