Pancerote punjene filom od sira: Recept za vazdušasto pecivo, ukusnije od onog iz pekare

  • 1
Pancerote Foto: Shutterstock

Ako ne znate šta da pripremite za doručak ili večeru, a volite testo, neka vaš izbor budu pancerote punjene filom od sira. Služite ih sa hladnim jogurtom ili kiselim mlekom i uživajte u slasnom obroku, boljim od onog iz pekare.

Sastojci:

  • 15 gr kvasca
  • kašičica šećera
  • 200 ml mleka
  • 600 gr brašna
  • 50 gr putera
  • 1 jaje + 1 žumance

Nadev:

  • 250 gr sira
  • 2 belanca

Za premazivanje:

  • 1 žumance
  • susam (kim, morska so - po želji)

Priprema:

Izmrvite kvasac u malo toplog mleka, dodajte kašičicu šećera i malo brašna. Kad kvasac nadođe, dodajte jedno celo jaje i jedno žumance, otopljeni puter, so i ostatak brašna i mleka, pa mesite dok testo ne postane glatko.

Posudu sa testom prekrijte krpom i ostavite da uskisne.

Izdrobite sir, pa mu dodajte umućena belanca i sve dobro sjedinite.

Testo izvadite iz posude, stavite na sto, razvucite oklagijom i čašom vadite pancerote. Na sredinu svake stavite kašiku sira sa belancima, preklopite i pritisnite ivice. Ako imate kalup za pancerote, postupak će biti brži.

Tepsiju podmažite uljem, poređajte pancerote i ostavite još dvadesetak minuta da narastu. Pre nego što ih stavite u rernu, premažite ih umućenim žumancetom i po želji pospite susamom, kimom i/ili krupnom morskom solju.

Pecite ih na 180 stepeni dok ne porumene.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • tea

    9. februar 2021. | 16:41

    moze susam,ako nije iz indije

    Podelite komentar