Medeno srce sa orasima i cimetom: Recept za jeftin i sočan kolač koji će vam zamirisati celu kuću!
U ovim hladnim zimskim danima jedino što želimo jeste da se ušuškamo i uživamo u dobroj hrani koja će nas zagrejati i opustiti. Ljubiteljima slatkiša predlažemo da naprave domaće medeno srce sa filom od džema i mlevenih oraha.
Sastojci:
- 300 ml vode
- 150 gr šećera
- 600 gr brašna
- kašika kakao-praha
- 10 kašika džema (najbolje od kajsija)
- 100 ml ulja
- kesica sode bikarbone
- kesica cimeta
Za fil:
- 10 kašika džema
- 100 gr mlevenih oraha
Glazura:
- 100 gr čokolade za kuvanje
- 4 kašike ulja
- 30 gr bele čokolade
Priprema:
Uključite rernu na 200 stepeni.
Tepsiju namažite uljem ili mašću, pospite brašnom i stavite u frižider.
U činiju sipajte vodu, šećer, brašno, kakao-prah, ulje, džem, cimet i soda bikarbonu. Testo umutite varjačom.
Izvadite tepsiju iz frižidera, sipajte polovinu testa i pecite ga 10 do 15 minuta, dok se ne uhvati blaga korica. Izvadite tepsiju iz rerne, na testo stavite džem i mlevene orahe, pa sipajte ostatak testa iz činije i vratite kolač u rernu da se peče.
Kad je kolač ispečen, izvadite ga iz rerne i ostavite da se prohladi.
U šerpicu stavite tri kašike ulja i crnu čokoladu, i rastopite na blagoj vatri. Prelijte kolač crnom glazurom.
U drugu šerpicu sipajte kašiku ulja i 30 grama bele čokolade, pa takođe rastopite na tihoj vatri.
Išarajte kolač rastopljenom belom čokoladom, pa kad se ona stegne secite kolač na kocke i služite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.