Medeno srce sa orasima i cimetom: Recept za jeftin i sočan kolač koji će vam zamirisati celu kuću!

 
  • 0
Medeno srce; foto screenshot Youtube/Serpica Recepti Medeno srce; foto screenshot Youtube/Serpica Recepti

U ovim hladnim zimskim danima jedino što želimo jeste da se ušuškamo i uživamo u dobroj hrani koja će nas zagrejati i opustiti. Ljubiteljima slatkiša predlažemo da naprave domaće medeno srce sa filom od džema i mlevenih oraha.

Sastojci:

  • 300 ml vode
  • 150 gr šećera
  • 600 gr brašna
  • kašika kakao-praha
  • 10 kašika džema (najbolje od kajsija)
  • 100 ml ulja
  • kesica sode bikarbone
  • kesica cimeta

Za fil:

  • 10 kašika džema
  • 100 gr mlevenih oraha

Glazura:

  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • 4 kašike ulja
  • 30 gr bele čokolade

Priprema:

Uključite rernu na 200 stepeni.

Tepsiju namažite uljem ili mašću, pospite brašnom i stavite u frižider.

U činiju sipajte vodu, šećer, brašno, kakao-prah, ulje, džem, cimet i soda bikarbonu. Testo umutite varjačom.

Izvadite tepsiju iz frižidera, sipajte polovinu testa i pecite ga 10 do 15 minuta, dok se ne uhvati blaga korica. Izvadite tepsiju iz rerne, na testo stavite džem i mlevene orahe, pa sipajte ostatak testa iz činije i vratite kolač u rernu da se peče.

Kad je kolač ispečen, izvadite ga iz rerne i ostavite da se prohladi.

U šerpicu stavite tri kašike ulja i crnu čokoladu, i rastopite na blagoj vatri. Prelijte kolač crnom glazurom.

U drugu šerpicu sipajte kašiku ulja i 30 grama bele čokolade, pa takođe rastopite na tihoj vatri.

Išarajte kolač rastopljenom belom čokoladom, pa kad se ona stegne secite kolač na kocke i služite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti