Stari srpski recept za poslasticu koja nas vraća u detinjstvo: Za pripremu je potrebno 5 sastojaka

Na samo spominjanje šnenokla, mnogi se verovatno sete Milene Dravić koja je često spominjala ovaj kolač u domaćoj seriji "Metla bez drške".
Kako se recept za ovu poslasticu ne bi zaboravio, predstavljamo vam njegovu pripremu.
Sastojci:
- 6 jaja
- 4 kašike šećera
- 4 kesice vanilin šećera
- 2 kašike brašna
- 1 litar mleka
Priprema:
U veću šerpu sipati mleko i dodati vanilin šećer. Na srednjoj vatri sačekati da provri. Razdvojiti belanca od žumanca. U belanca dodati jednu kašiku šećera i umutiti u "čvrst sneg".
U provrelo mleko kašikom dodavati belanca. Posle par minuta belance treba povaditi rupičastom hvataljkom i ostaviti ih u posudi.
U maloj posudi promešati žumanca, brašno i šećer zatim to sipati u mleko u kom se kuvalo belance i zakuvati. Uz redovno mešanje žumanca se kuvaju dok ne postane fil srednje gustine.
U posude za sevriranje staviti "oblačić" od belanaca i preliti filom od žumanaca. Po želji može se narendati čokolada po vrhu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Naja
Njami njami ukusno
Podelite komentar