• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neodoljivi oraščići puni penastog fila: Kada ih jednom probate, pravićete ih stalno

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poslastica koja će se svideti svim ukućanima

  • 0
oraščići Printskrin: Youtube/Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

Oraščići su jedan od najpoznatijih sitnih kolača na Balkanu. Pored toga što izgledaju zanimljivo, imaju neodoljiv ukus.

Za ovaj recept vam je potreban poseban kalup, ali kolačiće možete da pripremite i u plehu za male mafine.

Sastojci:

  • 280-300 gr mekog brašna
  • 250 gr maslaca
  • 100 gr šećera u prahu
  • 120 gr mevenih oraha
  • 2 kašike kakao-praha
  • prstohvat soli
  • pola kesice vanilin-šećera

Fil:

  • 150 gr tamne čokolade
  • 20 gr maslaca
  • 100 ml slatke pavlake
  • 1,5 kašike mlevenih oraha

Priprema:

Sipajte u posudu maslac omekšan na sobnoj temperaturi, šećer u prahu, prstohvat soli, vanilin šećer i mlevene orahe, pa ručno promešajte sastojke. Postepeno dodajte brašno dok mesite testo.

Slatku pavlaku zagrejte na šporetu, ali ne dozvolite da provri. Prelijte slatku pavlaku preko čokolade i maslaca, promešajte i ostavite da odstoji, pa dodajte mlevene orahe i ostavite fil da odstoji sat-dva na sobnoj temperaturi kako bi se zgusnuo.

Kalup za oraščiće namažite uljem i stavite testo u njih, a u sredini ostavite malo udubljenje. Pecite ih na 180 stepeni oko 13-15 minuta.

Povadite keksiće iz kalupa, premažite filom i spojite ih. Posle toga ostavite oraščiće u frižideru da bi se fil stegao.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti