Zasladite ovaj vikend, napravite domaće toblerone: Ukusnije su od onih iz prodavnice
Čak i oni koji nisu ljubitelji klasične čokolade s vremena na vreme vole da pojedu toblerone. Ako vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremanje kolača, napravite ovaj slatkiš i obradujte sebe i svoju porodicu.
Sastojci:
- 200 gr mlevenog keksa
- 150 gr putera ili margarina
- 200 gr šećera
- 200 gr čokolade
- 150 gr lešnika ili badema
- 2 kašike meda
- malo mleka
- 50 gr susama
Za glazuru:
- 100 gr čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
Stavite puter (ili margarin) da se rastopi, pa dodajte šećer, med i čokoladu. Ako je previše gusto, dodajte malo mleka. Iseckajte lešnike (ili bademe), pa ih dodajte u smesu, a onda izmešajte, pa dodajte susam i mleveni keks.
U drugu šerpicu stavite 3 kašike ulja i čokoladu, pa mešajte na tihoj vatri dok se čokolada ne rastopi.
Kalup za toblerone obložite samolepljivom folijom. Silikonskom četkicom nanesite deo rastopljene čokolade svuda po kalupu i stavite u frižider da se čokolada malo stegne. Potom izvadite kalup iz frižidera, sipajte smesu za kolač, odozgo ga premažite ostatkom rastopljene čokolade i vratite kalup u frižider. Kad se kolač stegne, isecite ga na tanke kriške i služite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Da znas
Reci NE šećeru!
Podelite komentar