Zasladite ovaj vikend, napravite domaće toblerone: Ukusnije su od onih iz prodavnice

Čak i oni koji nisu ljubitelji klasične čokolade s vremena na vreme vole da pojedu toblerone. Ako vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremanje kolača, napravite ovaj slatkiš i obradujte sebe i svoju porodicu.
Sastojci:
- 200 gr mlevenog keksa
- 150 gr putera ili margarina
- 200 gr šećera
- 200 gr čokolade
- 150 gr lešnika ili badema
- 2 kašike meda
- malo mleka
- 50 gr susama
Za glazuru:
- 100 gr čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
Stavite puter (ili margarin) da se rastopi, pa dodajte šećer, med i čokoladu. Ako je previše gusto, dodajte malo mleka. Iseckajte lešnike (ili bademe), pa ih dodajte u smesu, a onda izmešajte, pa dodajte susam i mleveni keks.
U drugu šerpicu stavite 3 kašike ulja i čokoladu, pa mešajte na tihoj vatri dok se čokolada ne rastopi.
Kalup za toblerone obložite samolepljivom folijom. Silikonskom četkicom nanesite deo rastopljene čokolade svuda po kalupu i stavite u frižider da se čokolada malo stegne. Potom izvadite kalup iz frižidera, sipajte smesu za kolač, odozgo ga premažite ostatkom rastopljene čokolade i vratite kalup u frižider. Kad se kolač stegne, isecite ga na tanke kriške i služite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Da znas
Reci NE šećeru!
Podelite komentar