Kako da skuvate savršen pirinač: Ako poštujete ova 3 pravila, biće mekan i rastresit
U pripremi pirinča uvek postoje nedoumice koliko treba da se kuva, na kojoj temperaturi i u kojoj količini vode.
U tri koraka možete da napravite idealan pirinač.
1. korak
Isperite pirinač nekoliko puta u hladnoj vodi. Takođe, voda u koju ćete spustiti pirinač pre nego što posudu za kuvanje stavite na ringlu mora da bude hladna.
2. korak
Postoji mnogo načina pripreme pirinča, ali je najlakši apsorbujući metod: pirinač se kuva u količini vode koja je potrebna da, u trenutku kada je pirinač gotov, sva voda već ispari.
Imajte na umu da veća količina vode daje sočniji i lepljiviji, a manje vode rezultira tvrđim pirinčem. Na jednu šolju pirinča možete da sipate šolju i po vode i malo ulja.
Nakon otprilike 12 minuta kuvanja, tečnost će ispariti i pirinač će biti al dente gotov.
3. korak
Odložite pirinač sa šporeta i ne sklanjajte poklopac. Sačekajte dvadeset minuta. Ovaj metod omogućava pari da se ravnomerno rasporedi, što ezultira kompaktnijom teksturom, a pirinač na dnu šerpe će biti podjednako vazdušast kao i onaj na vrhu.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
!!!
Skuvate pirinač, dodate neki sir/pavlaku/sirni namaz po želji u šerpu, malo promešati na vatri i imate preukusan obrok!!
Podelite komentar