Čizkejk je divan, lagan i ukusan kolač, a domaćicama je posebno drag jer ne mora da se peče. Idealan je za svakodnevnicu, ali i za proslave rođendana ili drugih posebnih prilika. Ovaj recept je jednostavan i brz za pripremu, a sve ukućane će oboriti s nogu.
Sastojci:
- 300 grama keksa
- 150 grama margarina (sobne temperature)
- 150 grama prah šećera
- 150 ml soka od pomorandže
Za krem:
- 300 ml slatke pavlake
- 100 grama šećera u prahu
- 500 grama krem sira
- 150 grama kisele pavlake
- 1 kesica želatina
- 50 ml vode
Voćni preliv:
- 300 grama malina
- 300 ml vode
- 5 kašika šećera
- 1 kesica želatina
Pripremo:
Mikserom umutite margarin sa šećerom u prahu, dodajte 300 grama mlevenog keksa i sok od pomorandže. Izmešajte da se lepo sjedini. Na tacnu stavite obruč prečnika 26 cm.
Preručite pripremljeno testo od keksa i kašikom poravnajte, pa ga držite u frižideru dok pravite beli fil.
Izmešajte kesicu želatina sa 50 ml vode i ostavite desetak minuta da nabubri. Za to vreme umutite slatku pavlaku.
U drugoj posudi umutite krem sir sa šećerom, pa dodajte kiselu pavlaku. Spojite umućenu slatku pavlaku sa krem sirom.
Želatin rastopite na pari ili u mikrotalasnoj rerni. Uzmite dve-tri kašike fila i sipajte u rastopljen želatin, izmešajte, pa tek onda dodajte u fil i dobro promešajte.
Fil sipajte preko kore i lagano premažite da nigde ne ostanu rupice.
U šerpu stavite maline, vodu i šećer. Mešajte 10 minuta na tihoj vatri dok se ne pojavi pena koju morate da sklonite. Dok se preliv kuva, rastopite želatin kao i za beli fil i lagano ga umešajte u skuvano voće.
Ostavite da se prohladi desetak minuta, pa ga sipajte preko belog fila.
Stavite čizkejk u frižider na nekoliko sati.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.