Rezanci s makom, da zasladite nedeljno popodne: Recept koji se u Vojvodini sprema decenijama

 ≫ 
  • 6
Rezanci s makom; foto screenshot Youtube/ReciPeci Rezanci s makom; foto screenshot Youtube/ReciPeci

Ako nemate vremena da pravite kolače, a volite da „zaokružite“ nedeljni ručak nečim slatkim, neka vaš izbor budu rezanci s makom.

U Vojvodini se rezanci često nalaze na trpezi nedeljom – nekad su s makom, nekad s orasima.

Sastojci:

  • 400 gr širokih rezanaca
  • ravna kafena kašičica soli
  • 50 grama maslaca
  • 150 grama mlevenog maka
  • 300 grama šećera
  • kesica vanilin šećera

Priprema:

U veću šerpu sipajte vodu, pa sipajte u nju ravnu kafenu kašičicu soli. Spustite rezance, promešajte ih varjačom, pa poklopite šerpu i kuvajte rezance na srednje jakoj temperaturi ringle.

Kad su rezanci gotovi, skinite šerpu sa ringle, ostavite još par minuta da rezanci nabubre, pa ih procedite i ostavite sa strane.

U drugoj posudi otopite 50 grama maslaca, dodajte 150 grama mlevenog maka i 300 grama šećera, pa promešajte i ostavite da se sjedini još minut-dva na srednjoj temperaturi ringle.

Dodajte proceđene rezance, promešajte opet, pospite ih vanilin šećerom i služite.

Prijatno!

Video: Hrskavi, neobični, a preukusni! Probajte da napravite harmonika krompiriće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Evo šta treba da radite da biste spremili najsavršeniju picu kod kuće

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Glad

    7. mart 2021. | 15:29

    Gladan sam..😢😢

    Podelite komentar

  • Dasa

    7. mart 2021. | 16:14

    Hvala za dobar i jednostavan recept!

    Podelite komentar

  • tea

    7. mart 2021. | 15:22

    ja juce pravila sa orasima i suvim grozdjem vrlo dijetalno.

    Podelite komentar