Rezanci s makom, da zasladite nedeljno popodne: Recept koji se u Vojvodini sprema decenijama
Ako nemate vremena da pravite kolače, a volite da „zaokružite“ nedeljni ručak nečim slatkim, neka vaš izbor budu rezanci s makom.
U Vojvodini se rezanci često nalaze na trpezi nedeljom – nekad su s makom, nekad s orasima.
Sastojci:
- 400 gr širokih rezanaca
- ravna kafena kašičica soli
- 50 grama maslaca
- 150 grama mlevenog maka
- 300 grama šećera
- kesica vanilin šećera
Priprema:
U veću šerpu sipajte vodu, pa sipajte u nju ravnu kafenu kašičicu soli. Spustite rezance, promešajte ih varjačom, pa poklopite šerpu i kuvajte rezance na srednje jakoj temperaturi ringle.
Kad su rezanci gotovi, skinite šerpu sa ringle, ostavite još par minuta da rezanci nabubre, pa ih procedite i ostavite sa strane.
U drugoj posudi otopite 50 grama maslaca, dodajte 150 grama mlevenog maka i 300 grama šećera, pa promešajte i ostavite da se sjedini još minut-dva na srednjoj temperaturi ringle.
Dodajte proceđene rezance, promešajte opet, pospite ih vanilin šećerom i služite.
Prijatno!
Video: Hrskavi, neobični, a preukusni! Probajte da napravite harmonika krompiriće
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Evo šta treba da radite da biste spremili najsavršeniju picu kod kuće
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Glad
Gladan sam..😢😢
Podelite komentar
Dasa
Hvala za dobar i jednostavan recept!
Podelite komentar
tea
ja juce pravila sa orasima i suvim grozdjem vrlo dijetalno.
Podelite komentar