Brzo, jednostavno i kremasto: Čokoladnim kockama neće moći da odolite

Ovo je kolač kome niko neće odoleti, a posebno će se dopasti svim ljubiteljima čokolade. Osim što je čokoladan, brzo i jednostavno se priprema, a ukusom ne zaostaje ni za najkomplikovanijim poslasticama.
Evo šta je potrebno i kako se priprema.
Sastojci za kore:
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 100 ml ulja
- 3 kašike kakaa
- 5 kašika mekog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Sastojci za krem:
- 1 litar slatke pavlake
- 300 gr crne čokolade
Glazura:
- 100 gr čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
Belanca odvojiti od žumanaca pa ih penasto umutiti sa šećerom, dok se sav šećer ne otopi. Postepeno dodavati jedno po jedno žumance, sve vreme muteći, a potom u mlazu dodati ulje i sve dobro sjediniti.
U umućenu smesu dodati brašno, kakao i prašak za pecivo pa sve sjediniti bez miksera, žicom ili varjačom.
Smesu za koru izliti u pleh dimenzija 35 x 25 centimetara. Rernu zagrejati na 180 stepeni i biskvit peći 2o minuta.
Pečeni biskvit ostaviti da se ohladi pa ga vodoravno preseći da se dobiju dve tanje kore.
Slatku pavlaku ulupati, ali da ne bude previše čvrsta. Čokoladu otopiti u mikrotalasnoj pećnici ili na pari pa je dodati ulupanoj pavlaci, a potom sve dobro sjediniti.
Na jedan deo kore naneti sav fil ravnomerno pa preklopiti drugom korom.
Čokoladu za glazuru sa uljem otopiti na pari ili mikrotalasnoj pećnici.
Kada se kolač ohladi preliti glazurom od čokolade i po želji dodatno ukrasiti.
Prijatno!
Detaljnu pripremu pogledajte u videu:
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Poslastičar
Rigojanči jedan od najboljih kolača
Podelite komentar