• 11
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrskavo i ukusno "leptir pile": Ovakav način pripreme uštedeće vam mnogo vremena

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čitavo pile biće ravnomerno ispečeno

  • 11
Pečeno pile ručak hrana jelo Foto: Shutterstock

Recepti koji ne iziskuju mnogo vremena za pripremu najčešći su izbor savremenih domaćica.

Piletina, kao jedna od namirnica koja se najčešće koristi u domaćoj kuhinji, zahteva određeno vreme za pripremu. Ali, umešne domaćice otkrile su način da pripreme tzv. leptir pile, i to za tili čas.

Ovakav način pripreme uštedeće vam vreme, a čitavo pile biće ravnomerno ispečeno i hrskavo. Tokom pečenja nema okretanja pileta, pa ćete ga samo staviti u rernu i na neko vreme zaboraviti na njega, a ukusan obrok će očas posla biti na vašem stolu.

Sastojci:

  • 1 celo pile srednje veličine
  • začini po ukusu, so, biber, beli luk, limun

Priprema:

Pile dobro operite i svu tečnost uklonite salvetom. Kuhinjskim makazama rasecite pile duž leđa i odstranite mu središnju kost.

Otvorite pile i pritisnite ga rukama da se otvori i raširi kao leptir, kao što je prikazano na fotografiji iznad. Začinite sa obe strane.

Pleh obložite papirom za pečenje i tako pripremljeno pile stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 40 minuta, sve dok ne dobije zlatnu boju.

Prijatno!

Video: Alternetiva za meso: Evo kako napraviti vegansku piletinu

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Mixx

    14. mart 2021. | 16:20

    Odakle pare? Ne sviram preko godinu dana, danas nemam ni za suvi 'lebac, internet kradem od komsije itd...

    Podelite komentar

  • .

    14. mart 2021. | 21:04

    Jadno pile...!

    Podelite komentar

  • Vuk

    14. mart 2021. | 19:16

    Moje domaće, hrskavo, ništa zameniti ne može.

    Podelite komentar