Ćufte na vodi u paradajz sosu, pravi izbor za dane posta: Niko neće ni posumnjati da nisu od mesa
![Ćufte Ćufte](https://xdn.tf.rs/2021/03/16/food-13278301920-460x0.jpg)
Pitanje koje se svakodnevno nameće domaćicama je - šta danas kuvati. Kuhinjski poduhvati postaju čak i komplikovaniji u danima posta. Međutim, mnoga jela na bazi mesa u periodu posta doživljavaju pravu transformaciju, pa sa svojom posnom verzijom, osim imena, dele i bogatstvo ukusa.
Jedno od takvih jela su i posne ćuftice u paradajz sosu, ovoga puta spremljene na vodi.
Sastojci:
- 220 gr mlevenih oraha
- 2 kriške hleba
- voda po potrebi
- 2 čena belog luka
- so, biber, začini po ukusu
- 1 glavica crnog ili crvenog luka
- 500 ml pasiranog paradajza
Priprema:
Dve kriške hleba, zajedno sa belim lukom, sameljite u električnoj seckalici. Mlevene orahe sjedinite sa samlevenim hlebom, dodajte začine po ukusu, pa sipajte po malo vode. Smesa treba da bude vlažna da biste mogli da formirate ćuftice.
Oblikovane ćuftice poređajte na pleh obložen pek papirom, pa ih pecite oko 30 minuta na 180 stepeni.
Glavicu crnog ili crvenog luka sitno iseckajte, pa na tihoj vatri prodinstajte uz dodavanje malo vode. Kada luk postane staklast, dodajte pasirani paradajz i začinite po ukusu. Sos kuvajte na tihoj vatri oko 15 minuta.
Pečene ćuftice stavite u paradajz sos i sve zajedno krčkajte oko 5 minuta.
Gotove ćufte servirajte sa posnom testeninom ili kuvanim krompirom i uživajte!
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Bojan
Orah,hleb i to vama ćufte hahahahaha
Podelite komentar
DukaTenja
Ja pimislio da ce reci sojine mrvice, kad ono - ORAH. PA sta da covek kaze na ovo??
Podelite komentar
Miki
Uopste se nece primetiti da nije meso 😂
Podelite komentar