Uživaćete u svakom zalogaju: Brz recept za posne, neutralne kiflice koje možete da jedete uz sve

   ≫ 
  • 0
kiflice Foto: Freepik/azerbaijan_stockers

Ukusne i jednostavne i posne kiflice možete da jedete slane ili slatke uz bilo šta.

Sastojci:

  • 400 ml mlake vode
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica kurkume
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica sirćeta
  • 20 grama svežeg kvasca
  • 700 - 750 grama brašna
  • 1 prašak za pecivo

Premaz:

  • 100 ml vode
  • 1 kašika brašna
  • malo soli

Priprema:

Promešajte kvasac i šećer sa malo mlake vode. Dodajte kurkumu, ostatak vode i sirće. Polovinu brašna, prašak za pecivo i so sipajte u posudu, zatim počnite da mesite testo, uz postepeno dodavanje ostatka brašna.

Ostavite testo na 30 minuta.

Premesite, podelite na dva dela, i razvucite. Na razvučenom testu isecite trouglove i umotajte ih u kiflice.

Peciva poređajte u tepsiju i ostavite na još pola sata. Prokuvajte vodu, so i brašno pa, dok je vrelo, premažite kiflice, zatim ih pecite 30 minuta na 200 stepeni.

Prijatno!

Pogledajte i video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti