Uživaćete u svakom zalogaju: Brz recept za posne, neutralne kiflice koje možete da jedete uz sve

Ukusne i jednostavne i posne kiflice možete da jedete slane ili slatke uz bilo šta.
Sastojci:
- 400 ml mlake vode
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica kurkume
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica sirćeta
- 20 grama svežeg kvasca
- 700 - 750 grama brašna
- 1 prašak za pecivo
Premaz:
- 100 ml vode
- 1 kašika brašna
- malo soli
Priprema:
Promešajte kvasac i šećer sa malo mlake vode. Dodajte kurkumu, ostatak vode i sirće. Polovinu brašna, prašak za pecivo i so sipajte u posudu, zatim počnite da mesite testo, uz postepeno dodavanje ostatka brašna.
Ostavite testo na 30 minuta.
Premesite, podelite na dva dela, i razvucite. Na razvučenom testu isecite trouglove i umotajte ih u kiflice.
Peciva poređajte u tepsiju i ostavite na još pola sata. Prokuvajte vodu, so i brašno pa, dok je vrelo, premažite kiflice, zatim ih pecite 30 minuta na 200 stepeni.
Prijatno!
Pogledajte i video:
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Zašto je cena sirove kafe dostigla rekord svih vremena?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.