Jelo "na kašiku" idealno za dane posta: Recept za krompir paprikaš bez kapi masnoće

   ≫ 
  • 2
Krompir paprikaš Foto: Shutterstock

Ovo jelo obradovaće vaša nepca, posebno u danima posta. Ukusom ne zaostaje za svojom mesnom verzijom, a ne oduzima ni mnogo vremena za pripremu. Krompir paprikaš, bez kapi ulja ili masti, idealan je obrok "na kašiku".

Nekoliko jednostavnih sastojaka, malo začina i ručak je na stolu.

Sastojci: 

  • 350 gr crnog luka
  • 1.200 gr krompira
  • 1 crvena paprika
  • 2 manja paradajza ili 300 ml soka od paradajza
  • 1 šargarepa
  • so, biber, mlevena crvena paprika
  • svež peršun
  • voda

Priprema: 

Luk, šargarepu, papriku i paradajz isecite na veće komade i stavite u pleh. Povrće posolite i pecite na 220 stepeni oko 20 minuta.

Pečeno povrće usitnite u blenderu ili ručno na što sitnije komade.

U šerpu stavite krompir isečen na veće komade, dodajte ustinjeno pečeno povrće i začine po ukusu. Nalijte hladnom vodom i stavite da se kuva.

Prvih 20 minuta kuvajte na jačoj temperaturi, a posle tog vremena smanjite i ostavite jelo da se krčka još 20 minuta.

Po želji, na kraju kuvanja možete dodati i malo svežeg peršuna, a potom uživati u ovom jelu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • 👵🏻

    19. mart 2021. | 14:49

    👍🏻

    Podelite komentar

  • Ja cesto

    20. mart 2021. | 21:10

    Ovo jedem i kada nije post.

    Podelite komentar