• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jelo "na kašiku" idealno za dane posta: Recept za krompir paprikaš bez kapi masnoće

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nekoliko jednostavnih sastojaka, malo začina i ručak je na stolu

  • 2
Krompir paprikaš Foto: Shutterstock

Ovo jelo obradovaće vaša nepca, posebno u danima posta. Ukusom ne zaostaje za svojom mesnom verzijom, a ne oduzima ni mnogo vremena za pripremu. Krompir paprikaš, bez kapi ulja ili masti, idealan je obrok "na kašiku".

Nekoliko jednostavnih sastojaka, malo začina i ručak je na stolu.

Sastojci: 

  • 350 gr crnog luka
  • 1.200 gr krompira
  • 1 crvena paprika
  • 2 manja paradajza ili 300 ml soka od paradajza
  • 1 šargarepa
  • so, biber, mlevena crvena paprika
  • svež peršun
  • voda

Priprema: 

Luk, šargarepu, papriku i paradajz isecite na veće komade i stavite u pleh. Povrće posolite i pecite na 220 stepeni oko 20 minuta.

Pečeno povrće usitnite u blenderu ili ručno na što sitnije komade.

U šerpu stavite krompir isečen na veće komade, dodajte ustinjeno pečeno povrće i začine po ukusu. Nalijte hladnom vodom i stavite da se kuva.

Prvih 20 minuta kuvajte na jačoj temperaturi, a posle tog vremena smanjite i ostavite jelo da se krčka još 20 minuta.

Po želji, na kraju kuvanja možete dodati i malo svežeg peršuna, a potom uživati u ovom jelu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • 👵🏻

    19. mart 2021. | 14:49

    👍🏻

    Podelite komentar

  • Ja cesto

    20. mart 2021. | 21:10

    Ovo jedem i kada nije post.

    Podelite komentar