Neodoljive posne ćuftice od tikvica i praziluka koje najbolje idu uz sos od paradajza

 
  • 0
veganska ishrana ćufte Foto: Shutterstock

U vreme posta, ali i kao zdrav dodatak, ove ćufte od povrća biće pravi užitak za nepca, ali i kulinarska inovacija za celu porodicu.

Lako i brzo se pripremaju, nisu teške za želudac i mogu da budu odličan prilog uz jelo od krompira ili bareni pirinač. Takođe, dobro se slažu sa sosom od paradajza.

Sastojci:

  • 2 paradajza
  • 2 tikvice
  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja ovsenih pahuljica
  • 1 praziluk
  • peršun, nana, biber, so

Priprema:

Izrendajte paradajz i tikvice, prazuluk sitno iseckajte, a onda dodajte sve ostale sastojke. Dobro izmešajte smesu i formirajte kuglice. Pripremljene ćufte poređajte na pek papir i pecite na 180 stepeni do pola sata.

Služite uz paradajz-sos ili bilo koji drugi umak po želji.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti