Neodoljive posne ćuftice od tikvica i praziluka koje najbolje idu uz sos od paradajza
![veganska ishrana ćufte veganska ishrana ćufte](https://xdn.tf.rs/2021/03/21/shutterstock1740668570-460x0.jpg)
U vreme posta, ali i kao zdrav dodatak, ove ćufte od povrća biće pravi užitak za nepca, ali i kulinarska inovacija za celu porodicu.
Lako i brzo se pripremaju, nisu teške za želudac i mogu da budu odličan prilog uz jelo od krompira ili bareni pirinač. Takođe, dobro se slažu sa sosom od paradajza.
Sastojci:
- 2 paradajza
- 2 tikvice
- 1 šolja brašna
- 1 šolja ovsenih pahuljica
- 1 praziluk
- peršun, nana, biber, so
Priprema:
Izrendajte paradajz i tikvice, prazuluk sitno iseckajte, a onda dodajte sve ostale sastojke. Dobro izmešajte smesu i formirajte kuglice. Pripremljene ćufte poređajte na pek papir i pecite na 180 stepeni do pola sata.
Služite uz paradajz-sos ili bilo koji drugi umak po želji.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.