Za kačamak mnogi kažu da je "sirotinjska hrana", a zapravo je zdrav i ukusan: Recept za dane posta
Kačamak je tradicionalno jelo sa ovih prostora. Zahvaljujući kukuruznom brašnu koje je po ceni veoma pristupačno, a u isto vreme i zasitno, kačamak se u Srbiji rado sprema za doručak ili večeru.
U vreme posta predstavlja idealan obrok, posebno kad se kombinuje sa turšijom ili sezonskom salatom.
Sastojci:
- 300 g žutog kukuruznog brašna
- 1/2 litre vode
- so
Priprema:
Vodu sipajte u šerpu, malo posolite i pustite da provri. Zatim sipajte brašno u tankom mlazu i neprekidno mešajte da se ne bi stvarale grudvice.
Kuvajte nekoliko minuta na srednje jakoj vatri dok se ne zgusne.
Služite sa sezonskom salatom, turšijom ili preko njega pospite semenke bundeve, suncokreta, lana...
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Djox
Nije to sirotinjska hrana, mene licno podseca na detinjstvo. Kada mi baka spremi kao detetu prste da polizem. Medjutim, prazilukovici su to pokvarili svojim narucivanjem kacamaka, przenica i popara po fensi restoranima po paprenim cenama, pa se nama `obicnima` ogadilo.
Podelite komentar
Cg
Aj ne sprdajte se. Ovo nije nikakav kačamak, nego najobičnija palenta. Pojma vi nemate šta je kačamak!!!
Podelite komentar
Djudja86
Ovo sto je na slici je palenta,kacamak je od projinog brasna!!! Ako neko nije probao palentu sa mlekom slatku neka odma proba....
Podelite komentar