Napravite sočnu jagnjetinu koja se topi u ustima: Recept koji će postati deo porodične tradicije
Vaskršnja trpeza u mnogim domovima u Srbiji nezamisliva je bez pečene jagnjetine. Meso koje se topi u ustima i koje se izvanredno slaže sa krompirom predstavlja vrhunac vaskršnjeg ručka.
Ali, mnoge domaćice ne znaju kako da „ubiju“ miris jagnjećeg mesa koji ne prija baš svima.
Donosimo vam isproban recept za pripremu jagnjetine kom niko neće uspeti da odoli.
Sastojci:
- jagnjeća plećka
- maslinovo ulje
- svež ruzmarin
- glavica belog luka
- biber, so
Za preliv:
- 3 supene kašike brašna
- 3 supene kašike vinskog sirćeta
- kocka za supu
- šaka sveže nane
- šaka kapra
Priprema:
U pleh sipajte malo maslinovog ulja, stavite grančice ruzmarina i nekoliko čenova oljuštenog belog luka.
Spustite jagnjetinu, posolite je i pobiberite, pa preko mesa stavite ostatak belog luka i još nekoliko grančica ruzmarina. Pleh prekrijte aluminijumskom folijom i ostavite da prenoći.
Ujutro dobro zagrejte rernu, pa stavite pleh sa jagnjetinom (obavezno ostavite foliju da stoji preko mesa) i smanite temperaturu rerne na 160 stepeni.
Pecite jagnjetinu 4 sata.
Kad je meso ispečeno, masnoću iz tepsije prebacite u šerpu, malo zagrejte, dodajte 3 kašike brašna i upržite na blagoj vatri. Potom dodajte 3 kašike crvenog vinskog sirćeta i kocku za supu. Kad je sos skuvan, dodajte šaku iseckane sveže nane i šaku sitno seckanog kapra.
Poslužite sa pire krompirom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.