Pita sa pečurkama i prazilukom na vodi: Savršen recept za poslednje dane posta
Pita se pečurkama može biti predjelo ili glavno jelo, uz svežu salatu u svakom slučaju biće savršeni obrok. Odličan je izbor za dane posta na vodi, a brzo i jednostavno se priprema.
Još jedna ideja za post, koji je pri kraju.
Sastojci:
- 1 struk praziluka
- 500 gr šampinjona
- 1 dl kisele vode
- 1/2 kašilice praška za pecivo
- 150 gr obarenih sojinih ljuspica
- so, biber, origano
Priprema:
Praziluk prepolovite pa ga iseckajte sitno na rebarca. Pečurke iseckajte na listiće. U tiganj dodajte malo vode, stavite praziluk i pečurke i dinstajte dok voda ne ispari. Začinite po ukusu.
Sojine ljuspice obarite u posoljenoj vodi i sjedinite sa pečurkama i prazilukom.
U tepsiju stavite papir za pečenje. Jednu koru prelijte sa malo mešavine kisele vode i praška za pecivo, stavite drugu koru i ponovite postupak, a potom i treću i deo fila i umotajte. Tako napravite rolate od kora dok imate materijala.
Gotove rolate ređajte u tepsiju i popraskajte sa još malo kisele vode i pitu pecite 40 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Isecite prohlađenu pitu i uživajte!
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.