Pita sa pečurkama i prazilukom na vodi: Savršen recept za poslednje dane posta

   ≫ 
  • 0
Pita sa pečurkama Foto: Shutterstock

Pita se pečurkama može biti predjelo ili glavno jelo, uz svežu salatu u svakom slučaju biće savršeni obrok. Odličan je izbor za dane posta na vodi, a brzo i jednostavno se priprema.

Još jedna ideja za post, koji je pri kraju.

Sastojci:

  • 1 struk praziluka
  • 500 gr šampinjona
  • 1 dl kisele vode
  • 1/2 kašilice praška za pecivo
  • 150 gr obarenih sojinih ljuspica
  • so, biber, origano

Priprema:

Praziluk prepolovite pa ga iseckajte sitno na rebarca. Pečurke iseckajte na listiće. U tiganj dodajte malo vode, stavite praziluk i pečurke i dinstajte dok voda ne ispari. Začinite po ukusu.

Sojine ljuspice obarite u posoljenoj vodi i sjedinite sa pečurkama i prazilukom.

U tepsiju stavite papir za pečenje. Jednu koru prelijte sa malo mešavine kisele vode i praška za pecivo, stavite drugu koru i ponovite postupak, a potom i treću i deo fila i umotajte. Tako napravite rolate od kora dok imate materijala.

Gotove rolate ređajte u tepsiju i popraskajte sa još malo kisele vode i pitu pecite 40 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Isecite prohlađenu pitu i uživajte!

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti