Kako da iskoristite vaskršnja jaja: Recept za zapečenu pastu sa šunkom i pavlakom, prste da poližeš!

 ≫ 
  • 0
Makaroni, sir, origano, pasta Foto: Shutterstock

Posle proslave Vaskrsa u svakom domaćinstvu ostane barem desetak ofarbanih jaja koje domaćice ne znaju kako da utroše.

Jedno od dobrih rešenja je pravljenje zapečene paste sa jajima, šunkom, mladim lukom i pavlakom.

Sastojci:

  • pakovanje testenine
  • 6 barenih jaja
  • 200 gr šunke
  • vezica mladog crnog luka
  • 200 ml kisele pavlake

Priprema:

U šerpu sipajte vodu, pa kad provri dodajte makarone i kuvajte dok ne omekšaju. Potom skinite šerpu sa ringle, stavite poklopac da makarone nabubre, a onda ih procedite.

U vatrostalnu posudu koju ste premazali uljem ili puterom stavite red makarona, preko njih poređajte oljuštena obarena jaja isečena na kolutove, šunku iseckanu na kockice i mladi crni luk iseckan na kolutiće.

Prekrijte ostatkom obarenih makarona, pa prelijte pavlakom i stavite u rernu da se zapeče dvadesetak minuta.

Služite toplo, uz jogurt ili zelenu salatu.

Prijatno!

Video: Kako da prepoznate svežu piletinu i kako najlakše da odvojite belo meso?!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti