Lagana prolećna musaka sa piletinom i povrćem: Recept za brzu i ukusnu večeru

 
  • 0
foto Pixabay foto Pixabay

Posle prvomajskih i uskršnjih praznika mnogi su se zasitili teške hrane, roštiljskog mesa, prasetine i jagnjetine, pa biraju da spremaju laganije obroke. Jedan od njih je i prolećna musaka sa piletinom i povrćem.

Prednosti ove musake u odnosu na onu klasičnu sa krompirom su u tome što se brže sprema i što ne sadrži skrobno povrće, pa je zato praktična i za one koji su na keto režimu ishrane i žele da izgube višak kilograma.

Sastojci:

  • 350 gr pilećeg filea
  • 1 sveža paprika
  • glavica crnog luka
  • 2 stabljike celera
  • 100 gr sira
  • 150 ml mleka
  • 1 jaje
  • so, biber, bosiljak

Priprema:

Obarite pileći file, pa ostavite da se ohladi i potom iseckajte meso na sitne kockice.

Papriku i celer takođe iseckajte na kockice, a crni luk na rebarca, pa sve povrće kratko prodinstajte na maslinovom ulju.

U vatrostalnu posudu sipajte izdinstano povrće, dodajte iseckan pileći file, pa prelijte mešavinom od mleka, jaja i sira.

Zapecite u rerni na 200 stepeni dok se ne uhvati korica. Po želji, ukrasite svežim listićima bosiljka i čeri paradajzom. Služite toplo, sa sezonskom salatom ili jogurtom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti