Recept za sočnu piletinu sa povrćem iz rerne: Ručak koji mogu da spreme i početnici u kuhinji
Piletina sa povrćem je uvek dobro došla na većini trpeza, a naročito ako, dok se peče u rerni, domaćica može da se pozabavi i nekim drugim kućnim poslovima.
Ukusan recept u kome su glavni sastojci bataci sa karabatacima i povrće nešto je drugačiji od klasične piletine koju najradije većina nas sprema samo sa krompirom.
Sastojci potrebni za 4 osobe:
- 4 batka sa karabatakom
- 400 gr krompira
- 2 šargarepe
- 1 tikvica
- 1 glavica crnog luka
- 1 sveža paprika
- prstohvat aleve parike
- vegete, bibera i soli po ukusu
- 60 ml ulja
- po želji dve grančice ruzmarina
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Operite povrće, oljuštite krompir i isecite ga na četvrtine. Šargarepu isecite na kolutove, kao i tikvicu. Dodajte isečenu papriku i na rebarca iseckan crni luk.
Meso začinite mešavinom od malo aleve paprike, soli, vegete i bibera, zasecite batake i karabatake, dodajte povrće, pouljite, pa posudu u kojoj ćete peći jelo pokrijte folijom. Stavite u rernu i pecite oko 30 minuta, pa skinite foliju.
Bez folije pecite jelo još 15 do 20 minuta.
Ovaj ukusan obrok servirajte uz sezonsku salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
baba smilja iz darosave
umesto ruzmarina majcina dusica
Podelite komentar