Šareni prolećni mafini sa povrćem: Recept za laganu večeru koja je spremna za pola sata
S prvim prolećnim danima tezge na pijacama i odeljci sa povrćem u marketima krcati su tikvicama, mladim lukom i šargarepom. Upravo ova tri sastojka čine bazu šarenih prolećnih mafina koji su idealni za brzu, zdravu i ukusnu večeru.
Za njihovu pripremu neće vam biti potrebno duže od pola sata.
Sastojci:
- 1 tikvica
- veza mladog crnog luka
- 1 šargarepa
- 3 kašike brašna
- 4 kašike vode
- 1 jaje
- ulje, biber, so
Priprema:
Operite povrće pod mlazom hladne vode. Tikvicu isecite na kocke srednje veličine, šargarepu na nešto sitnije kocke, a luk na rebarca.
Prodinstajte povrće u tiganju u koji ste prethodno sipali malo ulja. Posle desetak minuta skinite tiganj sa vatre.
U zasebnoj posudi umutite brašno, vodu, so, biber, jednu kašiku ulja i jedno jaje. U tu smesu dodajte izdinstano povrće, pa sve dobro izmešajte varjačom.
Kalup za mafine premažite uljem, pa ulijte smesu i pecite mafine u rerni 15 minuta na 180 stepeni. Po želji, možete ih posuti izrendanim kačkavaljem dok su još topli ili ih služiti sa pavlakom, jogurtom ili sirom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.