Mafini sa malinama i čokoladom: Recept za izdašne i meke kolačiće koji će vam popraviti raspoloženje
Želja većine domaćica je da spreme ukusan desert, koji neće biti skup i koji joj neće oduzeti previše vremena. Mafini ispunjavaju oba uslova.
Pored toga, ono što je najbolje kod mafina je što ostaju sveži i posle 2-3 dana, jer imaju ulje koje zadržava svežinu, više nego kada koristite maslac.
Sastojci:
- 150 gr brašna
- 135 gr šećera
- 30 gr kakaa
- kesica praška za pecivo
- pola kašičice soli
- 1 jaje
- 80 ml mleka
- 75 ml ulja
- 1 kašičica vanila arome
- 120 gr kisele pavlake
- 160 gr zamrznutih malina
- 80 gr čokolade
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. U velikoj posudi pomešajte brašno, kakao, šećer, prašak za pecivo i so.
U drugoj posudi umutite jaje, mleko, ulje i aromu vanile. Zatim pomešajte suve i mokre sastojke dok se ne sjedine, pa dodajte kiselu pavlaku, zamrznute maline i čokoladu iseckanu na komadiće. Sve lagano promešajte.
Kašikom dodajte testo u papirne korpice za mafine. Pecite u rerni na 200 stepeni, najviše 20 minuta.
Poslužite toplo.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.