Brzi i ukusan doručak od starog hleba: Mirisna i slasna vekna sa paradajzom i kačkavaljem

   ≫ 
  • 1
Hleb sa dodacima pesta bosiljka i parmezana Foto: Shutterstock

Za doručak većina ljudi voli da pojede nešto ukusno, brzo, ali i sveže pripremljeno. Ovo je recept koji vam neće oduzeti previše vremena, ne zahteva posebne veštine ni veliki broj namirnica.

Idealno za pripremu kada vam ostane hleb, a kako ga ne biste bacali, možete ga iskoristiti na ovaj način.

Sastojci:

  • 1 vekna bajatog hleba
  • 1 paradajz
  • 150 gr kačkavalja u listićima
  • 3 jajeta
  • 2 dl pavlake za kuvanje, 20% mlečne masti
  • origano i 2 kašike pesto sosa
  • oko 20 gr kačkavalja za posipanje

Priprema: 

Hleb koji je bajat, odnosno star bar 3-4 dana, isecite na tanke parčiće, a paradajz na kolutove. U kalup za hleb stavite papir za pečenje. Poređajte hleb isečen na kriške, a između kriški ređajte paradajz i listove kačkavalja.

Jaja penasto umutite, dodajte pavlaku za kuvanje, origano, bosiljak ili pesto sos. Ovom smesom prelijte helb u kalupu i ostavite ga oko 20 minuta da dobro upije svu tečnost.

Pecite u rerni, zagrejanoj na 200 stepeni, oko 20 minuta, odnosno dok ne porumeni. Izvadite veknu iz rerne i narendajte malo kačkavalja preko.

Ostavite da se ohladi nekoliko minuta i uživajte.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • BralE

    22. maj 2021. | 08:40

    Kao prvo: otkud vama ideja da svako u kući ima „kalup za hleb“ (šta god da to značilo), a kao drugo: priprema traje oko 40-45 minuta, a to je zaista previše...

    Podelite komentar