Brzi i ukusan doručak od starog hleba: Mirisna i slasna vekna sa paradajzom i kačkavaljem

   ≫ 
  • 1
Hleb sa dodacima pesta bosiljka i parmezana Foto: Shutterstock

Za doručak većina ljudi voli da pojede nešto ukusno, brzo, ali i sveže pripremljeno. Ovo je recept koji vam neće oduzeti previše vremena, ne zahteva posebne veštine ni veliki broj namirnica.

Idealno za pripremu kada vam ostane hleb, a kako ga ne biste bacali, možete ga iskoristiti na ovaj način.

Sastojci:

  • 1 vekna bajatog hleba
  • 1 paradajz
  • 150 gr kačkavalja u listićima
  • 3 jajeta
  • 2 dl pavlake za kuvanje, 20% mlečne masti
  • origano i 2 kašike pesto sosa
  • oko 20 gr kačkavalja za posipanje

Priprema: 

Hleb koji je bajat, odnosno star bar 3-4 dana, isecite na tanke parčiće, a paradajz na kolutove. U kalup za hleb stavite papir za pečenje. Poređajte hleb isečen na kriške, a između kriški ređajte paradajz i listove kačkavalja.

Jaja penasto umutite, dodajte pavlaku za kuvanje, origano, bosiljak ili pesto sos. Ovom smesom prelijte helb u kalupu i ostavite ga oko 20 minuta da dobro upije svu tečnost.

Pecite u rerni, zagrejanoj na 200 stepeni, oko 20 minuta, odnosno dok ne porumeni. Izvadite veknu iz rerne i narendajte malo kačkavalja preko.

Ostavite da se ohladi nekoliko minuta i uživajte.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • BralE

    22. maj 2021. | 08:40

    Kao prvo: otkud vama ideja da svako u kući ima „kalup za hleb“ (šta god da to značilo), a kao drugo: priprema traje oko 40-45 minuta, a to je zaista previše...

    Podelite komentar