Brz i lagan, savršen desert uz nedeljni ručak: Recept za rolat sa jagodama koji se topi u ustima
Maj je vreme sočnih, crvenih jagoda i jedva smo čekali da im cena postane pristupačnija, pa da se upustimo u avanturu pravljenje kolača od ovog, mnogima, omiljenog voća.
Ovih dana, na pijacama, jagode možete da kupite za 150 do 200 dinara po kilogramu.
Ukusni, sočni rolat sa najlepšim prolećnim voćem napravićete brzo, a idealan je kao lagani desert uz nedeljni ručak.
Sastojci:
- 4 jaja
- 4 kašike brašna
- 4 kašike šećer
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 3 dl slatke pavlake
- jedna čaša od 200 grama kisele pavlake
- 400 grama jagoda
- 150 grama šećera u prahu
Priprema:
Uključite i zagrejte rernu na 180 stepeni.
Odvojite belanca od žumanaca. Umutite mikserom sneg od belanaca. U žumanca dodajte šećer i izmiksajte.
Brašno pomešajte sa pola kašičice praška za pecivo.
Polako u smesu sa žumancima i šećerom dodajte naizmenično po kašiku brašna i snega od belanaca, pa lagano umešajte u smesu. Mešajte drvenom varjačom.
Plitki pleh obložite papirom za pečenje, pa izlijte smesu u njega i poravnajte kašikom.
Pecite koru 10 minuta. Kada površina bude zlatna, kora je pečena. Kada je izvadite iz rerne, prebacite koru na čistu kuhinjsku krpu, strana na kojoj je papir mora da bude okrenuta na gore.
Vodom navlažite papir za pečenje, jer ćete ga tako lakše skinuti sa kore. Koru urolajte u čistu krpu i ostavite da se malo prohladi.
Dok se kora hladi, umutite mikseromn slatku i kiselu pavlaku i dodajte prah šećer.
Jagode operite, očistite i isecite na komadiće.
Odmotajte koru, premažite filom od pavlake, na njega stavite isečene jagode i ponovno zamotajte.
Ukoliko želite pospite spolja rolat prah šećerom.
Prijatno!
Video: Brzo, slasno, efikasno: Kolačići od banane i kokosa, osvojiće sve ljubitelje zdravog života
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dejana
Zasto nije nije naznacena velicina pleha? Zeznula sam se, pola krema iscurilo van. Potrebna je tepsija velicine rerne
Podelite komentar