Zdrava i ukusna domaća pašteta od belog pilećeg mesa: Neće joj odoleti ni najveći izbirljivci

Pašteta, kao namaz je idealna za brz doručak pred polazak na posao ili u školu, ali još je bolja ako je domaća, napravljena od zdravih i ukusnih namirnica.
Ukoliko ste za ručak imali pečeno pile, a ostalo vam je belo meso, koje se lako suši i nije baš ukusno kada ga podgrejete, iskoritite ga i napravite neodoljivu pileću paštetu kojom ćete obradovati ukućane za doručak.
Sastojci:
- 1 veći komad pilećih prsa oko 300 grama
- 1 sveži mladi luk
- 10-ak crnih maslina
- 2-3 grančice sveže majčine dušice ili malo suve
- malo peršuna
- maslinovo ulje
- sok od 1/2 limuna
- so, biber
- 1 kašičica senfa
- 1/2 male šoljice prokuvane vode sa malo suvog začina
Priprema:
Ako več imate iskoritite pečeno pileće belo meso ili ako ste se odlučili za sveže meso, ispecite ga u rerni da ostane sočno.
U blender stavite piletinu iseckanu na komadiće, dodajte sve sastojke: luk, masline, majčinu dušicu, peršun, maslinovo ulje, začine, pa polako dospite 1/2 šolje prokuvane vode sa malo suvog začina.
Miksajte sve dok smesa ne postane kremasta. Probajte, pa ukoliko je potrebno dodajte još soli, bibera, limunovog soka i senfa. Umesto senfa možete dodati majonez ako više volite.
Stavite je u frižider da se ohladi.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.