• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zdrava i ukusna domaća pašteta od belog pilećeg mesa: Neće joj odoleti ni najveći izbirljivci

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Idealna za doručak ili večeru, a može da posluži i kao užina

  • 0
Riblja pašteta, hleb Foto: Shutterstock

Pašteta, kao namaz je idealna za brz doručak pred polazak na posao ili u školu, ali još je bolja ako je domaća, napravljena od zdravih i ukusnih namirnica.

Ukoliko ste za ručak imali pečeno pile, a ostalo vam je belo meso, koje se lako suši i nije baš ukusno kada ga podgrejete, iskoritite ga i napravite neodoljivu pileću paštetu kojom ćete obradovati ukućane za doručak.

Sastojci:

  • 1 veći komad pilećih prsa oko 300 grama
  • 1 sveži mladi luk
  • 10-ak crnih maslina
  • 2-3 grančice sveže majčine dušice ili malo suve
  • malo peršuna
  • maslinovo ulje
  • sok od 1/2 limuna
  • so, biber
  • 1 kašičica senfa
  • 1/2 male šoljice prokuvane vode sa malo suvog začina

Priprema:

Ako več imate iskoritite pečeno pileće belo meso ili ako ste se odlučili za sveže meso, ispecite ga u rerni da ostane sočno.

U blender stavite piletinu iseckanu na komadiće, dodajte sve sastojke: luk, masline, majčinu dušicu, peršun, maslinovo ulje, začine, pa polako dospite 1/2 šolje prokuvane vode sa malo suvog začina.

Miksajte sve dok smesa ne postane kremasta. Probajte, pa ukoliko je potrebno dodajte još soli, bibera, limunovog soka i senfa. Umesto senfa možete dodati majonez ako više volite.

Stavite je u frižider da se ohladi.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti